HC Energie Karlovy Vary

Junioři sahali po vítězství, ale tři góly nakonec nestačily

Junioři: HC Moeller Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:3. Stejně jako v pondělí dorostenci si i junioři HC Energie Karlovy Vary vezou z ledu Pardubic remízu. Ovšem junioři tolik spokojení jako dorost být nemohou. V zápase byli lepší, dokázali si vytvořit více šancí, pouze je neproměnili. Celých šedesát minut sahali po vítězství, v jeho polovině vedli už 2:0, nicméně Pardubice dokázaly vyrovnat nejen na 2:2, ale po Zaťovičově gólu i na konečných 3:3.
Extraliga juniorů, 3. kolo, čt 9.9.2004, Duhová aréna
Pardubice
Karlovy Vary
3:3
0:1, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 29. Klejna (Chaloupka), 44. Šeda (Nakládal), 52. Bartoníček (Jiří Procházka) - 17. Kuběna (Kudláček), 27. Bušta (Hamerle, Hlubuček), 45. Zaťovič (Pražák, Kloz). Rozhodčí: Chlaň – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 80.
Pardubice: Růžička – Chaloupka, Kolář, Lesák, Mervart, Nakládal, Štěpnička – Bartoníček, Klejna, Ludvík, Musil, Nakládal, Procházka, Rákos, Starý, Vávra, Šeda, Šula, Žídek.
Karlovy Vary: Jakubal – Hlubuček, Kloz, Kocek, Loučka, Mašek, Štourač – Bauer Jakub, Bauer Jan, Bušta, Chyba, Gasparik, Hamerle, Kuběna, Kudláček, Petružálek, Pražák, Sedláček, Zaťovič.

Komentář k utkání

V první dvacetiminutovce se oba týmy teprve rozehrávaly, hra byla nemastná neslaná, šancí jako šafránu. Na jejím konci se však diváci pár povedených akcí dočkali. Nejprve Kudláček v 17. minutě střílel na pardubického gólmana Růžičku, jenž betonem vyrazil před Kuběnu. Útočníkovi Energie stačilo jen doklepnout puk do brány a Vary se ujaly vedení. Za zmínku ještě stojí Chybova rána, která však šla po zemi a gólman nechal úřadovat své betony. Pardubice se vzbudily až na konci třetiny. Ve 20. minutě Vávra nastřelil puk před branku, ale Nakládal ho tečoval do brankaře Jakubala.

Jestliže byla první třetina nemastná neslaná, byla druhá již o poznání lepší. Energie do ní vstoupila na výbornou. Ve 27. minutě seděli na trestné karlovarský Mašek a pardubický Šeda a uvolněného prostoru na ledě dokonale využil Bušta, který se prodral přes obranu jako vítr a elegantně zakončil – 2:0. Dvoubrankové vedení ale Západočeši neudrželi dlouho. O dvě minuty později totiž Chaloupka vypálil od modré po zemi, do rány vložil hůl Klejna a tečoval pozemní střelu pod víko. Karlovarští se po zbytek třetiny tlačili před Růžičku, gól už ale nevsítili.

Co se nepovedlo hostím, podařilo se na začátku závěrečné třetiny domácím. Jakubala nedokázal kontrolovat puk, čehož využil Šeda, který ho zblízka obhodil technickou střelou do růžku – 2:2. Běžela 44. minuta a zápas nabíral na obrátkách. Karlovy Vary navíc musely pykat za Buštovu vysokou hůl. Přesto se prosadily i v oslabení. Pražák poslal puk podél mantinelu, Zaťovič se ho ujal a chladnokrevně provedenou kličkou do bekhendu nedal gólmanovi sebemenší šanci. V 52. minutě ale přišla pro Vary třetí pohroma. Jakubala se sice nejprve vyznamenal pohotovým semaforem, kterým reagoval na Ludvíkovu rychlou střelu ihned po vhazování, následnou akci už však nezastavil. Rozhodčí signalizoval trest pro Západočechy, ale nakonec k němu ani nedošlo. Bartoníček se totiž přesně trefil nad brankářovu vyrážečku. Junioři Energie pak zběsile útočili a domácí k ničemu nepustili. A šancí měli požehnaně. V 57. mohli rozhodnout Bušta s Chybou. O minutu později měl vyloženou šanci Gasparik, který se dostal k odraženému kotouči a stál sám před Růžičkou, naneštěstí ale pálil do něj. Stejně jako dorostenci se i karlovarští junioři rozešli s Pardubicemi smírně.