HC Energie Karlovy Vary

Junioři neudrželi vedení a Liberci podlehli

Sobotní poobědový čas nebyl pro mladé energetiky zrovna oddechový. Junioři měli skvělý vstup do zápasu a rychle se dostali do tříbrankového vedení. Liberec ale chytil druhý a možná i třetí dech a postupně se mu atraktivní utkání podařilo otočit.
DHL Extraliga juniorů, 14. kolo, so 7.10.2023, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
Bílí Tygři Liberec
4:6
2:0, 1:2, 1:4
Branky a nahrávky: 04:44 Dorot (Šlechta; 4/5), 09:03 Šlechta (Cipko, Galnor; 5/5), 20:16 Postl (M. Váňa, Šlechta; 5/5), 52:08 Dorot (Galnor, M. Váňa; 5/4) – 21:33 Plos (Ehrenberger, Janata; 5/4), 34:15 Handl (Jenčovský; 5/5), 47:21 Plos (Jenčovský; 5/5), 55:19 Plos (Janata; 3/5), 57:31 Meisel (Plos; 5/5), 58:40 Plos (5/5). Rozhodčí: Petružálek, Glanc – Gerát, Charvát. Diváci: 144. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3, 4:6.
Rozhodčí: Petružálek, Glanc – Gerát, Charvát
vyloučení9:5
využití1:1
oslabení1:1
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci144
HC Energie Karlovy Vary: Pavlovic – Cipko, Anton, Kubíček, Postl, Beran, Dorot, Vogel, Holejšovský – M. Váňa, Galnor, Čihař, Pastor, Šlechta, V. Váňa, Vojáček, Zeman, Steklý, Šilhan, Adámek.
Bílí Tygři Liberec: Hambálek – Král, Jarabko, Meisel, Pilíšek, Ehrenberger, Macháček – Křížek, Pekař, Jenčovský, Prokůpek, Jansa, Plos, Janata, Handl, Kofroň, Vološín, Hois.

Komentář k utkání

Energetici vstoupili do zápasu raketově a od první minuty dávali soupeři vědět, že to v KV Areně nebudou mít vůbec lehké. Velmi aktivně napadali, což Libereckým způsobovalo veliké problémy. Hostující tým měl šanci se z úvodního tlaku dostat během početní výhody, v té ale chybovali a kapitán Energie Ondřej Dorot vstřelil z úniku první branku zápasu. Netrvalo to dlouho a domácí se radovali znovu. Cipko vyhodil dlouhý puk, obránci jej nezpracovali a Robert Šlechta se kolem nich prohnal, ukradl puk a bez problému zakončil.

Hosté zahrozili hned vzápětí, za domácím brankářem ale stáli všichni svatí a hlavně tyčka. Od hostujícího týmu to ale prakticky bylo všechno, Tygři měli obrovský problém se jen dostat do pásma. Puk ztráceli často už při rozehrávce a s tím se pak samozřejmě špatně pracuje. Až s přicházejícím časem se Liberci dařilo trochu držet na puku, k ohrožení branky to ale nevedlo.

Jak první třetina skončila, tak ta druhá začala. Energetici na soupeře naskočili hned po buly a ihned se jim podařilo skórovat. Letící střelou od modré zajistil tříbrankové vedení Energii Ondřej Postl a s Libercem už to vypadalo velmi špatně. Pomyslné vysvobození ale přišlo hned vzápětí, když hosté díky Lukáši Plosovi využili přesilovou hru. Energetici následně ještě měli obrovskou šanci, když po faulu na Váňu jen trestné střílení Dorot, bekhendový blafák ale nevyšel.

Jak čas ubíhal, hra Liberce se zlepšovala. Znát to bylo hlavně na aktivitě a rychlosti, pokrok byl znát také v rozehrávce a samotném držení puku. Další branku mohl přidat Pekař, jeho únik ale zhatil navrátivší se obránce. Tlak Bílých Tygrů na chvíli přerušilo oslabení, energetici ale nebyli zrovna "ve formě" a z přesilovky nebylo vůbec nic. Hosté tak toho o pár minut později využili, po vhazování se z dorážky prosadil ještě nedávno karlovarský Radim Handl. Liberec byl až do konce třetiny jasně lepším týmem, měl více ze hry a tlak sílil, další branka už ale nepřišla.

Poslední třetina byla pořádná divočina, a to hlavně ze strany hostů. Energetici nejprve nevyužili dlouhou přesilovku, během níž si ji vylepšili dokonce na dvojitou a poté už hráli hlavně hosté. Z mezikruží se prosadil Lukáš Plos a bylo vyrovnáno. Tygři ale znovu nedokázali hrát čistě a opětovně putovali až do tří hráčů, domácí toho nakonec dokázali využít. Při už klasické přesilovce si mezi kruhy sjel kapitán Ondřej Dorot a svou druhou brankou v zápase poslal Energii znovu do vedení.

Posledních pět minut ale patřilo Liberci, a to ve velkém stylu. V přesilovce se prosadil znovu Lukáš Plos, čímž završil hattrick. Liberečtí jasně povzbuzení byli na koni a pokračovali v dobrém výkonu, čehož využil Lukáš Meisel, Liberec byl ve vedení. Karlovarští hokejisté tak minutu a půl před koncem sáhli ke hře bez brankáře, což ihned potrestal kdo jiný než Lukáš Plos, který přidal svou čtvrtou branku, celkově šestou a završil perfektní obrat libereckých hokejistů.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Jsme zklamaní, vedli jsme 3:0 a opakovaně jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Budeme se muset radikálně změnit, abychom byli úspěšnější.

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): Třikrát po sobě se nám povedla třetí třetina, díky tomu bereme body, ale vstup do utkání byl špatný. Zůstali jsme hlavou v kabině, ale kluci ukázali charakter a rozhodlo oslabení, kdy jsme parádně ubránili karlovarské přesilové hry. Hráči zaslouží velkou pochvalu a jsme rádi za tři body.

Fotogalerie