HC Energie Karlovy Vary

Čtvrtá výhra v řadě! Junioři udolali Hradec a jsou druzí

Ve velmi napínavém zápase mohli diváci v KV Areně hned v úvodu vidět tři branky domácích. Během průběhu se však vše změnilo a o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém si energetici připsali další výhru, už čtvrtou v pořadí. Díky ní se posunuli už na druhé místo tabulky západní skupiny.
DHL Extraliga juniorů, 10. kolo, so 23.9.2023, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
Mountfield HK
5:4p
3:2, 1:0, 0:2 – 1:0
Branky a nahrávky: 01:42 M. Váňa (Šilhan; 5/5), 01:57 Dorot (Šmajda, Šlechta; 5/5), 06:35 Záhejský (Steklý; 5/5), 32:16 Galnor (Šlechta, Dorot; 5/4), 64:40 Bulka (Záhejský, Adámek; 4/3) – 10:18 Prášek (Matašovský, Fiala; 5/5), 19:17 Černý (M. Beneš, Hora; 5/5), 41:28 M. Beneš (A. Novotný, M. Beneš; 5/4), 45:47 Pavič (5/5). Rozhodčí: Glanc, Červenka – Belko, Klouček. Diváci: 103. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.
Rozhodčí: Glanc, Červenka – Belko, Klouček
vyloučení3:5
využití2:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci103
HC Energie Karlovy Vary: Pavlovic – Cipko, Vogel, Bulka, Dorot, Beran, Kubíček, Anton – Galnor, Adámek, M. Váňa, Šilhan, Šmajda, Záhejský, Steklý, Zeman, Vojáček, V. Váňa, Šlechta, Pastor.
Mountfield HK: (7. MrázekTuček) – Fiala, Černý, Hrbek, Pavelka , Bezpalec, Pavič, Havlíček – A. Novotný, Prášek, Hora, M. Novotný, Zámečník, Hrdlička, Dommers, Aschenbrenner, Matašovský, Jón, M. Beneš, M. Beneš.

Komentář k utkání

První třetina přinesla výživnou hokejovou podívanou a nebyla nouze o vstřelené branky. První minuty patřily Energii, kdy hned ve druhé minutě David Šilhán nabil Matyášovi Váňovi, který zakončil z mezikruží přesně - 1:0. Neuběhla ani minuta a do dvoubrankového vedení poslal Energii Ondřej Dorot, který prostřelil hradeckého brankáře - 2:0. I třetí gól zápasu patřil Karlovým Varům, kdy ujel ze středního pásma Vít Záhejský, který čistě zakončil pod víko - 3:0. Ani Hradečtí nezůstali pozadu a následující dvě branky patřily právě jim. Nejdříve se prosadil Jaroslav Prášek, který doklepl puk do prázdné brány. O pár minut později se trefil Štěpán Černý, který prostřelil karlovarského gólmana.

Druhá perioda byla gólově slabší, ale i tak se jako první trefili opět Karlovarští. Energie proměnila přesilovou hru, kde se zadařilo Jakubovi Galnorovi, který se trefil z mezikruží po kombinaci Roberta Šlechty a Ondřeje Dorota. Hradec si poté zahrál dvě přesilové hry, ani jednu však neproměnil.

Třetí třetina patřila Hradci, když dokázal dotáhnout dvougólovou ztrátu na karlovarskou Energii. Lvi proměnili přesilovou hru a z nepřehledné situace se podařilo využít Matějovi Benešovi, který prostřelil kotouč do sítě. Dále pak hradečtí využili karlovarskou výhodu a poslali puk do prázdné brány, o gól se zasloužil David Pavič. Stav základní hrací doby zůstal nerozhodně a zápas se tak posunul do prodloužení.

V něm byli úspěšnější domácí. V přesilové hře nakonec propálil hradeckého brankáře Kryštof Bulka.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary):Před utkáním jsme se koncentrovali na vítězství, bohužel jsme zápas dotáhli do prodloužení. Ač jsme do něj vstoupili velmi dobře, vedli jsme tři nula, tak jsem inkasovali góly. Nakonec jsme zvítězili. Jsme za to rádi a doufejme, že budeme pokračovat v dalších vítězstvích.

Lukáš Král (Mountfield HK): Do zápasu jsme nevstoupili dobře, v podstatě v osmé minutě jsme prohrávali 3:0 a byla otázka, jestli ten zápas ještě nějak zachytíme nebo to bude fiasko. Naštěstí se nám to povedlo zachytit. Dali jsme góly, zlepšili jsme hru. V tu chvíli to bylo takové otevřené. Druhá třetina byla z naší strany zase taková nijaká, soupeř byl lepší a přidal gól. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že se to pokusíme zlomit v přesilovce, kterou jsme měli na začátku třetiny. Povedlo se nám a pak nám naštěstí soupeř pomohl kuriózním gólem vyrovnat a už jsme spřádali plány na nájezdy. Bohužel k nim nedošlo a gratuluji soupeři k vítězství, určitě si to dnes zasloužil víc jak my.