HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Plyšáci na led, Zářící víkend i hokejové úspěchy našich mladíků

V roli soupeřů proti sobě tentokrát stáli Matteo Kočí a Robin Sapoušek. Naši mladíci se ale dost často potkávají také se spoluhráči z reprezentace. V některých zápasech po prvním gólu zasypala led záplava plyšáků. Tým Jana Bednáře první prosincový víkend zářil v neonových dresech a díky fanouškům se rozzářilo i hlediště. Naši mladíci se radovali z výher, ale museli kousat i pár proher. Vesměs se jim, ale daří jak týmově, tak i individuálně a většina je mezi lídry svých týmů.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Výjezd na dvojutkání s celkem Belleville Senators měl na programu tým Jiřího Kulicha. Rochester o vedení v prvním utkání přišel v patnácté minutě třetí třetiny a zápas nakonec dospěl do nájezdů. V těch uspěl Alexandr Kisakov, který vystřelil Rochesteru bonusový bod. K výhře přispěl také nováček v týmu, gólman Devon Levi, který zastavil čtyřicet střel domácích střelců. Jiří Kulich si připsal tři gólové šance. Ve druhém duelu měl Rochester opět o deset střel na branku méně, ale domácího gólmana dokázal překonat pouze Jiří Kulich, který byl autorem obou gólů Rochesteru. Prvním gólem v osmé minutě otevřel skóre a v čase 33:27 srovnal skóre utkání. U obou gólů asistoval Lukáš Rousek.

Hráči Senators však do závěrečné sirény skórovali dvakrát. U dvou gólů týmu Senators asistoval Jiří Smejkal, který nastoupil i den před tím. Jiří Kulich má po osmnácti zápasech na kontě devatenáct bodů (13+6) a vede týmové bodování. Zároveň je se třinácti góly nejlepším střelcem týmu. Tým Rochester Americans je se dvaceti čtyřmi body na třetím místě Severní divize.

1. prosince 2023

Belleville Senators - Rochester Americans 2:3sn (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0 - 0:1)
Jiří Kulich 3 střely na branku

2. prosince 2023

Belleville Senators - Rochester Americans 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Jiří Kulich 2+0, 4 střely na branku

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

Zajímavý program měl v minulém týdnu se svým týmem Matteo Kočí. Čekaly je totiž čtyři zápasy s Victoria Royals, tedy s týmem, za který hraje Matteův spoluhráč z Energie Robin Sapoušek. V prvním souboji měl navrch celek Royals. Matteo Kočí si připsal dvě gólové šance stejně jako jeho spoluhráč Vojtěch Vochvest. Ve druhém zápase se z vítězství radoval Matteo se svými spoluhráči. Matteo Kočí si připsal jednu gólovou šanci. Do třetího duelu Matteo nenastoupil.

V prvním prosincovém zápase Kamloops Blazers proběhla oblíbená vánoční akce Teddy Bear Toss (Hod plyšovým medvídkem). Fanoušci přinesou na zápas plyšové medvídky a jiné plyšáky, které po prvním gólu domácího týmu nacházejí na led. Plyšáci jsou poté věnováni například nemocnicím. U zrodu této akce stál v roce 1993 marketingový ředitel týmu Kamloops Blazers Don Larson. Matteo Kočí o tuto akci přišel a zasáhl znovu až do posledního duelu, v němž jednou prověřil hostujícího gólmana. Zajímavostí u všech čtyřech zápasů bylo to, že střelecká bilance obou týmů byla téměř vyrovnaná. Kamloops Blazers má na kontě devatenáct bodů a je na jedenáctém místě Západní konference.

28. listopadu 2023

Victoria Royals - Kamloops Blazers 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
r Matteo Kočí 2 střely na branku

29. listopadu 2023

Victoria Royals - Kamloops Blazers 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Matteo Kočí 1 střela na branku

1. prosince 2023

Kamloops Blazers - Victoria Royals 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Matteo Kočí - nehrál

3. prosince 2023

Kamloops Blazers - Victoria Royals 3:6 (0:2, 1:3, 2:1)
Matteo Kočí 1 střela na branku

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

Tři výhry ze čtyř zápasů to je bilance Victoria Royals za minulý týden. Střeleckou formu Robina Sapouška a jeho spoluhráčů odnesl Matteo Kočí se svým týmem. V prvním vzájemném utkání Robin Sapoušek připravil šanci u gólu, kterým tým Royals otevřel skóre. Další asistenci si Robin připsal u vítězné branky, která padla ještě před polovinou první třetiny. Rovněž ve druhém utkání byl Robin Sapoušek u prvního gólu svého týmu a připsal si jednu gólovou šanci. Robin byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Třetí zápas a třetí Robinova asistence u prvního gólu a ze dvou střel, které karlovarský odchovanec poslal na branku jedna skončila v úvodu třetí třetiny za brankovou čarou. V posledním zápase uplynulého týdne si Robin připsal asistenci u třetího a šestého gólu. Dvacet devět zápasů a dvacet devět bodů (13+16), tak to je bilance Robina Sapouška, která mu vynesla druhé místo v týmovém bodování. Victoria Royals jsou se třiceti čtyřmi body na čtvrtém místě Západní konference.

28. listopadu 2023

Victoria Royals - Kamloops Blazers 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Robin Sapoušek 0+2

29. listopadu 2023

Victoria Royals - Kamloops Blazers 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Robin Sapoušek 0+1, 1 střela na branku

1. prosince 2023

Kamloops Blazers - Victoria Royals 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Robin Sapoušek 1+1, 2 střely na branku

3. prosince 2023

Kamloops Blazers - Victoria Royals 3:6 (0:2, 1:3, 2:1)
Robin Sapoušek 0+2

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

V úvodu minulého týdne sehrál tým Everett Silvertips nejprve dvojutkání s celkem Prince George Cougars. Asistenci u jediného gólu Everettu si připsal Dominik Rymon, který se také podepsal pod pět z dvaceti devíti střel. V roli soupeře stál proti Dominikovi jeho spoluhráč z reprezentační dvacítky útočník Ondřej Becher. Ve druhém zápase se z výhry radoval Dominik se svými spoluhráči. I tentokrát si karlovarský odchovanec připsal asistenci a třikrát prověřil pozornost domácího gólmana. Ondřej Becher asistoval u druhé a třetí branky. S dalším spoluhráčem z dvacítky se Dominik potkal na ledě týmu Edmonton Oil Kings, v jehož dresu nastupuje obránce Vojtěch Port, který vymyslel šanci pro šestý gól. Dominik Rymon byl u posledních dvou gólů Everettu.

Třetím spoluhráčem z dvacítky s nímž se Dominik minulý týden potkal byl František Formánek (0+1), který společně se Samuelem Drančákem obléká dres týmu Red Deer Rebels, posledního soupeře Everettu uplynulého týdne. Ani tentokrát si však Dominik se svými spoluhráči vítěznou euforii neužil, ale s prázdnou neodjeli, neboť utkání rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž týmu Red Deer Rebels stačil k výhře jediný proměněný nájezd. Dominik Rymon má po třiceti zápasech na kontě třicet pět bodů (15+20) a vede týmové bodování a je druhým nejlepším střelcem týmu. Everett Silvertips jsou se třiceti šesti body na třetím místě Západní konference.

27. listopadu 2023

Prince George Cougars - Everett Silvertips 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Dominik Rymon 0+1, 5 střel na branku

28. listopadu 2023

Prince George Cougars - Everett Silvertips 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Dominik Rymon 0+1, 3 střely na branku

1. prosince 2023

Edmonton Oil Kings - Everett Silvertips 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)
Dominik Rymon 0+2

2. prosince 2023

Red Deer Rebels - Everett Silvertips 3:2sn (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0 - 1:0)
Dominik Rymon 1 střela na branku

United States Hockey League (USHL)

Ľubomír Kupčo (Des Moines Bucaneers)

Také Ľubomír Kupčo se potkal se svým krajanem a to s útočníkem Jurajem Pekarčíkem, který nastupuje za tým Dubuque Fighting Saints. Ľubomír k výhře svého týmu přispěl jedním gólem, kterým v čase 39:04 srovnal skóre a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Ve druhém duelu Bukanýři hostili tým Waterloo Black Hawks. U jediného gólu Bukanýrů v úvodu třetí třetiny asistoval Ľubomír Kupčo. Slovenský útočník ve dvaceti dvou zápasech nasbíral sedmnáct bodů (8+9) a je na třetím místě týmového bodování. Tým Des Moines Buccaneers jsou s dvaceti dvěma body na šestém místě Západní konference.

1. prosince 2023

Des Moines Buccaneers - Dubuque Fighting Saints 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Ľubomír Kupčo 1+0, 1 střela na branku

2. prosince 2023

Des Moines Buccaneers - Waterloo Black Hawks 1:4 (0:4, 0:0, 1:0)
Ľubomír Kupčo 0+1, 1 střela na branku

North America Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Tým Adama Dybala měl na programu dvojzápas s celkem Minot Minotauros. Obě utkání hráči Aberdeen Wings odehráli před svými fanoušky. V prvním utkání se do branky postavil Croix Kochendorfer, kterému Adam kryl záda. Karlovarský gólman hájil branku svého týmu ve druhém zápase a dvaceti čtyřmi zákroky přispěl k vítězství. Adam má po patnácti zápasech úspěšnost 90,20 %. Tým Aberdeen Wings je s dvaceti třemi body na pátém místě Centrální divize.

1. prosince 2023

Aberdeen Wings - Minot Minotauros 3:4 (3:0, 0:1, 0:1)
Adam Dybal 0/0

2. prosince 2023

Aberdeen Wings - Minot Minotauros 3:2 (1:1, 0:1, 2:1)
Adam Dybal 24/26

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

Vernon Vipers měli na programu dva domácí duely. Nejprve v závěru listopadu hostili tým West Kelowna Warriors, který si sebou odvezl všechny body a Vipers tak poprvé po čtyřech zápasech nebodovali. Z výhry se Vipers radovali ve druhém duelu s týmem Prince George Spruce Kings. Adam Csabi asistoval u šestého gólu Vipers. Tento zápas byl speciální neboť Vipers v něm pořádali každoroční Teddy Bear Toss (Hod plyšovým medvídkem). Adam Csabi je se sedmnácti body (12+5) na šestém místě týmového bodování a druhý mezi nováčky. S dvanácti góly je druhým nejlepším střelcem týmu. Tým Vernon Vipers je se třiceti třemi body na druhém místě divize.

29. listopadu 2023

Vernon Vipers - West Kelowna Warriors 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

2. prosince 2023

Vernon Vipers - Prince George Spruce Kings 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Adam Csabi 0+1

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Dva duely měli v minulém týdnu na programu hráči týmu Toledo Walleye. Nejprve vyrazili do Západní Virginie, kde si změřili síly s týmem Wheeling Nailers. Do branky se postavil Jan Bednář a pomohl patnácti zákroky k výhře Toleda. Mužstvo Heartlanders z Iowy dorazilo na led Toleda Walleye ke dvěma zápasům. Během nich proběhl Glow Weekend (Zářící víkend), kdy hráči Toleda nastoupili do zápasů 2. a 3. prosince ve speciálních neonových dresech. Návštěvníkům bylo rozdáno 8000 ks svítících náramků, aby bylo během zápasu rozzářené i hlediště. Před zápasem se pak konala taneční párty pro děti.

V tomto zápase Jan Bednář kryl záda svému parťákovi Johnovi Lethemonovi. Druhý duel opět odchytal Jan Bednář. Tentokrát o výsledku rozhodovaly až nájezdy, ve kterých byli úspěšnější střelci týmu Heartlanders z Iowy. Jan Bednář má po sedmi zápasech úspěšnost 87,70 %. Toledo Walley je s dvaceti pěti body na třetím místě Západní konference.

1. prosince 2023

Wheeling Nailers - Toledo Walleye 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
Jan Bednář 15/17

2. prosince 2023

Toledo Walleye - Heartlanders z Iowy 5:3 (2:2, 0:0, 3:1)
Jan Bednář 0/0

3. prosince 2023

Toledo Walleye - Heartlanders z Iowy 4:5sn (0:1, 2:3, 2:0 - 0:0 - 0:0)
Jan Bednář 32/37

Junior Women's Hockey League (JWHL)

V dalších zápasech JWHL se Lucie Velinská (Balmoral Hall) a Tereza Mašková (Northwood School) představí od 15. do 17. prosince 2023.