HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Eismannova sedmnáctka se utkala se Švýcary, Rymon skóroval

Národní tým do 17 let za sebou má tři přípravné duely se Švýcarskem. Svěřenci karlovarského Václava Eismanna se radovali ze dvou výher, na kterých se podíleli také tři mladí energetici.

Z Karlových Varů se pozvánky dočkala trojice Dominik Rymon, Robin Sapoušek a Samuel Šmajda.

Sedmnáctku navíc trénuje lodivod karlovarských juniorů Václav Eismann, jako trenér brankářů u týmu působí Lukáš Mensator. Mají energetici díky tomu nějaké výhody? „Pro někoho je to výhoda pro někoho ne ale já to nevnímám. Myslím si že v nás nedělá žádný rozdíly,“ shodují se oba reprezentanti.

Národní tým vyrazil do švýcarského Zuchwilu napříč nejisté situaci ve světě kvůli koronaviru. „Na zimním stadionu byla určitě pravidla,“ popisuje Rymon. Jinak však covid-19 reprezentanty neomezil.

Mladí hokejisté po dlouhé době pocítili atmosféru zápasu, navíc mohli reprezentovat svou zemi. „Je to pro mě velká čest, na každou akci se velmi těším,“ líčí Rymon. „Je to pro mě velká čest a vždy jsem velice rád, že si za reprezentaci můžu zahrát. Motivuje mě to do další práce,“ doplňuje svého kolegu Sapoušek.

Ze zmíněného tria se střelecky prosadil pouze Dominik Rymon, Samuel Šmajda pak zapsal dvě asistence. „Vždy, když se to povede, tak jsou to velké emoce,“ těší Rymona vstřelená branka.

„S osobním výkonem v prvním zápase nejsem spokojen, ale v těch dalších se to postupně zlepšovalo a hrálo se mi lépe. S týmovými výsledky byla spokojenost, až na ten již zmiňovaný první zápas,“ hlásí Sapoušek.

Výsledky

ŠVÝCARSKO – ČESKO 2:1 po prodloužení (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Müller (Greuter), 62. Dionicio (Füllemann, Offner) – 49. Slavíček (Hrdlička).

Švýcarsko: Zaetta – Bichsel, Comolli, Füllemann, Dionicio, Terraneo, Moser, Winter Koren – Naber, Taibel, Greuter – Rod, Reinhard, Offner – Vieli, Müller, Murkowsky – Schild, Kilchenmann, Locher. Trenéři: Schöb, Balmer a Gautschi.
Česko: Špunar – Čech, Hrdlička, Puchala, Alscher, Prčík, Němec, Brůna – Rymon, Šapovaliv, Slavíček – Hrabík, Hujer, Bareš – Jungwirth, Kulich, Šiler – Novotný, Sapoušek, Formánek – Šmajda. Trenéři: Eismann, Žemlička a Philipp.

ŠVÝCARSKO – ČESKO 0:6 (0:0, 0:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 23. Formánek (Jungwirth, Hrabík), 24. Slavíček (Šapovaliv, Kulich), 30. Rymon (Hujer), 52. Bareš, 55. Šiler (Čech, Slavíček), 57. Jungwirth (Hrdlička).

Švýcarsko: Morf – Füllemann, Dionicio, Bichsel, Leibzig, Terraneo, Mosek, Winter – Greuther, Taibel, Naber – Offner, Reinhard, Rod – Murkowsky, Muller, Vieli – Locher, Kilchenmann, Schild. Trenéři: Schöb, Balmer a Gautschi.
Česko: Schnattinger – Čech, Hrdlička, Puchala, Alscher, Prčík, Němec, Bruna – Slavíček, Šapovaliv, Kulich – Rymon, Hujer, Hrabík – Formánek, Jungwirth, Bareš – Šiler, Sapoušek, Šmajda – Novotný. Trenéři: Eismann, Žemlička a Philipp.

ŠVÝCARSKO – ČESKO 1:7 (0:1, 1:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Offner (Naber, Taibel) – 7. Slavíček (Jungwirth, Šiler), 24. Kulich (Hujer, Bareš), 32. Čech (Šapovaliv, Hrdlička), 33. Slavíček (Kulich, Alscher), 36. Slavíček (Šapovaliv, Bareš), 46. Šiler (Čech, Šmajda), 50. Formánek (Šmajda, Němec).

Švýcarsko: Beglieri (41. Morf) – Bischel, Moser, Füllemann, Dionicio, Leibzig, Terraneo, Winter Koren – Naber, Taibel, Offner – Rod, Reinhard, Schild – Vieli, Müller, Murkowsky – Locher, Kilchenmann, Greuter. Trenéři: Schöb, Balmer a Gautschi.
Česko: Schnattinger – Čech, Hrdlička, Puchala, Alscher, Prčík, Němec, Brůna – Kulich, Šapovaliv, Slavíček – Novotný, Hujer, Rymon – Bareš, Jungwirth, Formánek – Šmajda, Sapoušek, Šiler – Hrabík. Trenéři: Eismann, Žemlička a Philipp.