HC Energie Karlovy Vary

Potřetí v kopačkách. Energetici v přátelském utkání porazili Dalovice

Svou první fázi letní přípravy zakončili hokejisté karlovarské Energie již potřetí v letošním roce přátelským fotbalovým utkáním, po Nejdku a Ostrově se představili také v Dalovicích. Jak si vedli?

V Dalovicích se hokejisté postavili tamější Čechii. Pro energetiky nejsou kopačky každodenní záležitostí, přesto si vedli velmi dobře a utkání v přátelském duchu nakonec zvládli poměrem 6:4.

Z osobního hlediska se dařilo Ondřeji Šafářovi. Ten si vyzkoušel post fotbalového brankáře a několika atletickými a pohotovými zákroky si vysloužil potlesk publika. Přitom do brány ho dostala vlastně shoda okolností. „Měl jsem nějaké menší zranění, proto jsem šel chytat, abych nemusel moc běhat,“ usmívá se karlovarský obránce.

Jak viděl z pohledu brankáře utkání proti Dalovicím? „První poločas jim to moc nešlo. Druhý poločas naopak nám vázla obrana, podle mě, a začali nám tam běhat sami na bránu. To se těžko chytá,“ líčí Šafář.

Energetici si v rámci přípravy vyzkouší také další aktivity. Který sport, vyjma hokeje, osobně preferuje během letní přípravy Nicolas Hlava? „Asi fotbal. Hrál jsem ho odmalička, táhne mě to k němu, ale nevadí mi si zahrát i jiné sporty,“ vypráví jedna z nových tváří mužstva.

Pokud by se Nicolas Hlava neprosadil v hokeji, své místo by jistě našel na zeleném trávníku. Pětadvacetiletý rodák z Chomutova překvapil svou tvrdou fotbalovou ránou, se kterou měl gólman soupeře častokrát problémy. „Když jsem byl menší a teď vlastně rok nazpět jsem hrál 1. třídu u nás v Chomutově. Fotbal jsem hrál do 16 nebo 17 let. Teď už si ho jdu zahrát jen občas. Ale pro mě byl vždycky na prvním místě hokej.“

Fotogalerie