HC Energie Karlovy Vary

Milníky, které můžou letos padnout: Bojovník se konečně dočká, Novotný blízko kulatých bodů

Loni se karlovarské legendě Václavu Skuhravému podařilo překonat hranici 1000 startů v extralize a ačkoliv se letos tak magickému číslu žádný energetik neblíží, na spadnutí je mnoho klubových i extraligových milníků, včetně jednoho rekordu novodobého karlovarského hokeje.

Loni zkazilo rekord zranění, letos ale zbývá jen jediný krok

Dlouholetý dříč Martin Rohan měl už v uplynulé sezoně na dosah novodobý klubový rekord v počtu odehraných zápasů mezi obránci, vinou vážného zranění ale nakonec o jedno jediné utkání nedosáhl na stále ještě aktuálního lídra Michala Dobroně. Letos by už však pro čerstvě jednatřicetiletého borce mělo být překonání mety 400 odehraných duelů v dresu Energie a posunutí se na první příčku pořadí karlovarských zadáků pouze formalitou. A na dosah má také posun do celkové elitní pětky, na pátého Františka Skladaného mu chybí jen jedenáct startů.

Tahouni Vlčí smečky už vyrostli...

Kdysi spolu táhli karlovarskou juniorku v MHL, teď z nich jsou už ostřílení mazáci. Řeč je o Petru Koblasovi, Martinu Kohoutovi a Ondřeji Beránkovi. Všichni tři někdejší lídři Vlčí smečky totiž letos atakují významné kariérní mety, Petra Koblasu dělí jen 26 utkání od mety 500 startů v extralize, Martin Kohout a Ondřej Beránek se zase blíží 200 utkání v nejvyšší soutěži (aktuálně Kohout 181 a Beránek 172). Martin Kohout by pak měl pravděpodobně také překonat hranici 300 duelů v dresu Energie, k této metě mu chybí 43 utkání.

...a sbírají body

A nejedná se jen o odehrané zápasy, všichni tři mají před sebou i první výrazný milník v produktivitě - přechod do trojciferných čísel. Martin Kohout a Ondřej Beránek by se mohli dostat nad hranici 100 kariérních bodů v extralize (aktuálně Kohout 74 a Beránek 72), Petr Koblasa pak nejspíš překoná stejnou metu v rámci klubových výkonů, ke stovce bodů za Energii mu jich schází jen devět. Spíše formalitou je také překonání 100 asistencí v barvách Karlových Varů, kterou má před sebou další tahoun Energie nejen v MHL Jakub Flek, na kontě jich v současnosti má hned 97.

Přeskočí Flek klubové legendy?

Právě Jakub Flek by se mohl zapsat do klubové historie ještě jiným způsobem, byť tentokrát nekulatým milníkem. V dresu Energie totiž dosud vstřelil už 106 branek a pokud jich dokáže letos přidat aspoň jedenáct, přeskočí Lukáše Pecha a Jana Košťála a zařadí se na třetí příčku mezi historickými střelci Karlových Varů.

Rachůnek na prahu dvou střeleckých stovek

Také Tomáš Rachůnek se blíží zajímavým střeleckým metám, v jeho případě dokonce dvěma. Jen devět gólů jej dělí od hranice 100 přesných tref v extralize a patnáct, aby se prosadil stokrát i za Energii. Během sezony 2019/20 dokázal nasázet hned 25 branek, ani jedna z těchto met tedy není vůbec nereálná...

Filip Novotný útočí na první milník v produktivitě!

Nepozorovaně a nenápadně se Filip Novotný blíží prvnímu kariérnímu milníku v počtu získaných bodů. Během svého působení v extralize jich totiž dosud nasbíral osm, včetně parádní trefy z uplynulé sezony, a je tedy na dostřel hranici deseti bodů v nejvyšší české soutěži. A překonání této mety není vůbec nereálné, dva body během jednoho extraligového ročníku si už Novotný v kariéře připsal dvakrát, kromě loňského gólu a asistence se mu to povedlo také v sezoně 14/15. Tehdy si oba body připsal dokonce v jediném utkání, konkrétně ještě coby gólman Sparty pomohl svému týmu dvěma asistencemi k výhře 9:4 v derby se Slavií.

Významné milníky, které by letos mohly být překonány:

Zápasy

500 zápasů v ELH: Petr Koblasa (474)
400 zápasů v ELH: Ondřej Dlapa (382)
200 zápasů v ELH: Martin Kohout (181), Ondřej Beránek (172) a Tomáš Hanousek (169)
400 zápasů za Energii: Martin Rohan (399)
300 zápasů za Energii: Martin Kohout (257)
200 zápasů za Energii: Filip Novotný (179) a Michal Plutnar (167)

Body

100 bodů v ELH: Martin Kohout (74), Ondřej Beránek (72) a Jiří Černoch (61)
10 bodů v ELH: Filip Novotný (8)
100 bodů za Energii: Petr Koblasa (91)

Góly

100 gólů v ELH: Tomáš Rachůnek (91) a Tomáš Vondráček (89)
100 gólů ze Energii: Tomáš Rachůnek (85)

Asistence

100 asistencí za Energii: Jakub Flek (97)