HC Energie Karlovy Vary

U13 se v rámci přípravy zúčastnila fotbalového turnaje

Příprava na nový ročník se pochopitelně netýká pouze karlovarského A-týmu. Na konci června si čekání na hokejovou sezonu zkrátili tradičním fotbalovým turnajem malí energetici z kategorie U13.

Sport spojuje, výjimkou nejsou ani mužstva z Karlových Varů. Díky dohodě a vstřícnému jednání FC Slavie Karlovy Vary se mohli mladí energetici připojit k dalším patnácti týmům, které se turnaje ve Žluticích zúčastnili.

Ani deštivé počasí, jež sportovní aktivitu doprovázelo, malé sportovce neodradilo.

Ačkoliv nebyli karlovarští hokejisté ve svém přirozeném prostředí a nakonec skončili na 16. místě, nemají se zač stydět. Energetici se dokonce radovali z jedné výhry.

„Odjížděli jsme s ambicemi turnaj důstojně odehrát a nebýt otloukánkem turnaje. Obsadili poslední 16. místo, ostudu jsme ale neudělali, o čemž svědčí také poklona od trenérského štábu Slavie,“ říká trenér hokejistů Bohumír Sapoušek.

Nejlepšími hráči Energie byli vyhlášeni brankář Matěj Berger, obránce Marek Heller a útočník Ondřej Pačíska.

Dalším zážitkem pro hráče byla večerní návštěva Žlutické pouti a po náročném, byť zábavném programu nocování v tělocvičně. Dle slov trenéra Sapouška hráčům jiné, než hokejové prostředí prospělo.