HC Energie Karlovy Vary

Filip Novotný se zapojil do projektu Saves Help

Karlovarský gólman Filip Novotný se v uplynulé sezoně stal součástí dobročinného projektu Saves Help. Brankářská stálice Energie posledních let se tak přidala k řadě dalších gólmanů, kteří chtějí přispět na dobrou věc. Každý jeho úspěšný zákrok tak pomáhá i někomu jinému.

„Oslovil mě Šimon Hrubec, který je zakladatelem projektu Saves Help. Líbí se mi jeho smysl, kdy vlastně každý chycený puk může někomu pomoct, je to pro vás ještě větší motivace. Myslím si, že je to dobrý nápad a doufám, že projekt Saves Help poběží co nejdéle,“ řekl o Saves Help brankář Filip Novotný.

Ten ale není jediným gólmanem Energie, který se k projektu připojil. Už dříve tak učinili mladíci Jan Bednář a bývalý brankář Karlových Varů Ondřej Kuchař. „Bavili jsme se o tom s klukama už dřív a jsem rád, že jsme do toho šli takto společně,“ kvituje zapojení i ostatních gólmanů Novotný.

Novotný nepatří k nováčkům na charitativním poli, když už dříve například podpořil psí útulek. „Myslím si, že je to každého rozhodnutí, ne každý má stejné možnosti. Když podle mě má někdo alespoň trochu možnost, tak si myslím, že tohle nikoho nebude bolet, a hlavně může opravdu pomoci. Když si člověk řekne, že čím víc toho pochytá, tak tím víc tam pošle peněz, tak o to víc nechce dostat gól,“ dodává závěrem.

Bližší informace o projektu Saves Help naleznete zde

O projektu Saves Help

Každý brankář, který se dobrovolně zapojil do projektu, posílá na konto Saves Help za každý svůj úspěšný zákrok minimálně 10,-Kč. Celkový výtěžek projektu pak podpoří určitý charitativní projekt. V listopadu 2019 tak z výtěžku byly pořízeny speciální saně pro para hokejisty.