HC Energie Karlovy Vary

EHL: Karlovarští gameři postupují do play-off, postup stvrdili výhrou nad Třincem

I ve druhé sezoně ENYAQ Hockey League si karlovarští gameři zahrají ve vyřazovacích bojích! Definitivně o tom rozhodlo nedělní závěrečné kolo základní části, ve kterém energetici porazili silný Třinec 3:2 na zápasy.

Karty před posledním duelem esportové ligy byly rozdány jasně, energetici měli postup ve svých rukách. Stačilo jediné, jakýmkoliv výsledkem porazit do té doby silný Třinec.

„Věděli jsme, že nás čeká velice silný soupeř v čele s reprezentantem a druhým nejlepším hráčem ČR Pepcastachurcikem. Chtěli jsme Třinec překvapit a postoupit to play-off. Na úvod jsem nastoupil proti Honzickovi, se kterým jsem už dvakrát hrál a oba zápasy prohrál, nicméně jsem tušil, co by mohl soupeř hrát. Snažil jsem se krýt jeho typické akce, i přesto jsem dostal první lacinou branku. Ve druhé třetině se mi podařilo vyrovnat, ale Honzicek vzápětí kontroval, načež během chvíle jsem rychle otočil na 4:2. Ke konci zápasu soupeř snížil, ale závěr už jsem uhlídal,“ ohodnotil úvodní bitvu jedniček Jakub „Kubin“ Černo.

Ve druhém duelu čekal na karlovarskou dvojku Almona již zmíněný Pepcastachurcik. „Almon hrál velice solidně, držel remízový stav 1:1, bohužel Pepca ještě jednou skóroval a vyhrál 2:1. Pro Almona ale velká pochvala, že dokázal hrát vyrovnaně s tak kvalitním hráčem a k vítězství mu možná chybělo i trochu více štěstíčka. Na Pepika čekal obranář Jackey, což Pepik moc nemusí a po delší době tak prohrál,“ popsal průběh dalších dvou duelů kapitán karlovarského týmu.

Energetici tak, jako již několikrát, po singlových zápasech prohrávali, a čekal je tak opět těžký úkol. Otočit celý duel ve 2v2 bitvách. „V úvodním „deblu“ se dlouho hrálo vyrovnaně, po dvou třetinách bylo skóre 2:2. Následně jsme ale s Almonem přidali a odskočili do vedení 4:1. Nejprve jsem poslal „na párek“ oba soupeře a nahrál Almonovi do prázdné, při dalším gólu jsme si role prohodili a do třetice jsem našel Almona před odkrytou brankou zase já. Třinec sice ještě snížil na 4:2, ale v závěru jsme po mé spinoramě našel volného Almona před brankou soupeře a ten si vychutnal gólmana. Troufám si říct, že tohle byl náš nejlepší 2v2 zápas v lize,“ popsal důležitý duel Kubin, po kterém energetici srovnali stav klání s Třincem na 2:2 na zápasy. O výhře tak musel rozhodnout opět až poslední 2v2 duel.

„Třinec se do nás pustil a i se štěstím v polovině utkání vedl již 4:1. Náš comeback jsme začali mým gólem od modré čáry, poté Pepik snížil ze slotu a následně i vyrovnal. Za stavu 4:4 jsme šli do prodloužení, kde jsme s Pepikem dodrželi domluvenou taktiku a vyplatilo se. Třinec se nás snažil utahat a využít naší chyby, která naštěstí pro nás nevznikla. Pepik sice jel brejk a gól nedal, následně si spravil chuť, když jsme si v situaci dva na nikoho vychutnali brankáře a Pepik po mé nabídce rozhodl,“ popsal rozhodující akci zápasu Kubin, po které tak energetici senzačně otočili utkání a rozhodli o svém postupu do play-off!

„Jsem za tuhle výhru nesmírně šťastný, protože porazit silný Třinec určitě zvedne týmovou morálku. Konečně jsme ukázali, že můžeme skolit i favorita, když jsme předtím v lize se silnými týmy těsně padli. Dnes se k nám přiklonilo konečně i štěstí a zvítězili jsme.“

Karlovarští gameři tak i ve druhé sezoně esportové ligy postupují do play-off, když zvládli náročný závěr základní části, během kterého odehráli ve třech dnech čtyři duely a ve všech dokázali vybojovat těsné vítězství. Na jméno soupeře do play-off i termín vyřazovacích bojů si ale ještě musí počkat.

EHL, 11. KOLO: ENERGIE - TŘINEC 3:2

Kubin 4:3 Honzicek1992
AlmonCZE 1:2 Pepcastachurcik
Pepik001 2:4 Jackey
Kubin & Almon 5:2 Honzicek1992 & Pepcastachurcik
Kubin & Pepik001 5:4p Honzicek1992 & Jackey