HC Energie Karlovy Vary

Hladonik s Weinholdem podepsali nové víceleté smlouvy

Dva talentovaní mladíci zůstanou v Karlových Varech i v nadcházejících letech. Obránce Martin Weinhold a útočník Jan Hladonik podepsali v průběhu minulého týdne s klubem nové víceleté smlouvy.

Čtyřiadvacetiletý obránce Martin Weinhold po loňském povedeném ročníku v prvoligovém Přerově potvrdil vzrůstající výkonnost i ve své první kompletní sezoně v nejvyšší soutěži. Odměnou za povedené výkony byla mladému bekovi nová smlouva, které bude platit až do 30.4.2023.

MartinWeinhold
obránce
Z 48
G 2
A 5
B 7

„Jsem moc rád, že o mě klub projevil zájem a mohu tu zůstat další dvě sezony. Budu se snažit udělat maximum pro týmový úspěch,“ uvedl Weinhold krátce po podpisu nové smlouvy, přičemž ta stávající měla mosteckému rodákovi vypršet koncem letošního dubna.

Weinhold odehrál v letošní sezoně v dresu Energie včetně play-off celkem 48 utkání, ve kterých posbíral sedm bodů (2+5) a dočkal se i své premiérové branky v Tipsport extralize. Z původní pozice sedmého obránce se propracoval do prvních dvou obranných dvojic, hodně prostoru od Martina Pešouta dostával i při hře v oslabení. V Karlových Varech působí bývalý mládežnický reprezentant již od roku 2014 a po podpisu nové smlouvy zůstane na západě Čech ještě minimálně další dvě sezony.

Druhým z mladíků, který se dočkal nového kontraktu, je talentovaný útočník Jan Hladonik. Jedenadvacetiletý forvard podepsal smlouvu na další tři sezony, v Energii by tak měl působit až do 30.4.2024.

JanHladonik
útočník
Z 48
G 7
A 8
B 15

„Jsem moc rád, že mohu i nadále zůstat v Karlových Varech. Sezonu jsem si moc užil, dostal jsem šanci nastupovat celý rok v extralize, což jsem doposud nezažil. Byla pro mě priorita zůstat tady,“ uvedl k novému kontraktu mladík, který si zahrál i na Mistrovství světa do 20 let.

Hladonik ve své první kompletní extraligové sezoně nastoupil včetně play-off do 49 utkání, ve kterých nastřádal 15 bodů (7+8). Postupem času dostával na ledě čím dál více prostoru a v závěru ročníku nastupoval i na centru první formace s Jakubem Flekem a Tomášem Rachůnkem.

Rozhovor s Janem Hladonikem, který v těchto dnech reprezentuje karlovarskou Energii na srazu národního týmu, přineseme už ve středu na našem webu.