HC Energie Karlovy Vary

Mensator míří do extraligy, v Boleslavi bude trénovat brankáře

První trenérská zkušenost v nejvyšší soutěži čeká na bývalého brankáře Lukáše Mensatora. Vítěz extraligy ze sezony 2008/09 bude od nového ročníku působit v týmu Mladé Boleslavi jako trenér brankářů a vedoucí týmu. Po třech letech tak opouští pozici trenéra brankářů v mládežnické akademii Energie a videotrenéra u juniorského týmu.

„V první řadě bych chtěl říct, že z Karlových Varů odcházím v dobrém. Je to částečně z rodinných důvodů, kdy manželka pracuje v Praze a okolí a střední Čechy jsou pro nás aktuální. Samozřejmě nabídka od extraligového týmu mě potěšila a rád bych ji využil. Říkám si, že bych toho mohl litovat, kdybych ji nevzal,“ uvádí oblíbenec fanoušků z první dekády třetího tisíciletí.

Ten se v posledních letech věnoval mladým gólmanům v Karlových Varech, působil i u juniorského týmu v roli videotrenéra a podobnou pozici měl i v prvoligovém Sokolově. „Začal jsem s Karlem Mlejnkem, pak jsme na stejnou spolupráci přešli s Václavem Eismannem, kdy to stejně fungovalo i u nároďáku. Postupem času, jak jsme se navzájem poznávali, tak už jsme přesně věděli, co očekávat. Z toho důvodu mě trochu mrzí, že u videa nebudu pokračovat. V Mladé Boleslavi ale mají výborného videokouče a není důvod něco měnit,“ pokračuje Mensator.

„Byla to skvělá spolupráce, každý den mě to obohacovalo. Na druhou stranu si myslím, že každý bychom se měli držet svého a já bych se měl držet brankařiny a ne promlouvat k týmu ohledně taktiky,“ těší se na cepování gólmanů u semifinalisty letošního ročníku Tipsport extraligy.

Mensator tak bude od nové sezony působit v roli soka karlovarské Energie, na tým, ve kterém slavil největší úspěchy své kariéry a probojoval se i do národního týmu, ale nezanevře. „Ačkoliv budu v nové sezoně přijíždět jako soupeř, tak Karlovým Varům přeji jen to nejlepší. Byl jsem tu devět let v Áčku, tři roky u mládeže. Jsme tu pořád doma a tu kotvu tady mám,“ uzavírá.

Vedení klubu děkuje Lukáši Mensatorovi za odvedené služby v uplynulých letech a v novém angažmá a nové výzvě jeho kariéry přeje hodně štěstí.