HC Energie Karlovy Vary

Udrží si energetici stoprocentní bilanci? Přijíždí Liberec

Dvě utkání, dvě vítězství. Energie vstoupila do nové sezóny skvěle. Úterním kolem zakončí třízápasovou šňůru domácích zápasů. Do KV arény dorazí silný Liberec, kterého ale úvod sezóny nezastihl v optimální formě. Využijí toho karlovarští hokejisté? Utkání startuje v 17:30, jste na něj srdečně zváni.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

O Liberci asi netřeba hovořit. Organizace bílých Tygrů v posledních letech parádně funguje a každý rok patří k favoritům soutěže. Loni dokráčeli svěřenci trenéra Augusty do finále, kde nestačili na Třinec. Letos by jistě rádi došli až na úplný vrchol.

Liberecký kádr prošel před sezónou značnou odměnou. Kádr opustilo sedm hráčů, z nichž hned tři, Tomáš Hanousek, Tomáš Havlín a Jiří Průžek, zamířili do Karlových Varů. Dá se tedy očekávat, že budou mít v úterý o motivaci postaráno. Vytáhnout se proti bývalému zaměstnavateli chce asi každý hokejista. Podaří se jim uspět proti bývalým kamarádům?

Trenér Augusta se po minulé sezoně musel rozloučit také se svými oporami. Adam Musil vyslyšel po vydařené sezóně, kterou zakončil účastí na mistrovství světa, nabídku pardubického Dynama. Michal Bulíř zase obléká dres Plzně, kde má za úkol nahradit Milana Gulaše. Největší ztrátou je jednoznačně Radan Lenc, který si svými výkony vysloužil angažmá v ruské KHL. Do stejné soutěže zamířil také obránce Ronald Knot.

Bílým Tygrům se podařilo kádr doplnit. Jestli to bylo doplnění dostatečné ukážou až další měsíce. Útočné řady Liberce posílili zkušení Jakub Klepiš s Tomášem Záborským. Ze švédské štace se vrátil Jan Ordoš a ze slovenské extraligy, konkrétně Banské Bystrice dorazil na sever talentovaný Martin Faško-Rudáš. I obranu doplnil trenér Augusta z extraligy našich východních sousedů. Z kádru tamního mistra HKM Zvolen přivedl duo Michal Ivan a T. J. Melancon

.

Těžko hodnotit úvod soutěže, když jsou odehrána jen dvě kola. Zatím to ale ze strany Liberce nevypadá na ofenzivní explozi, jakou jsme byli zvyklí vídat v předchozích letech. Ze dvou úvodních duelů vytěžili Severočeši čtyři body. V prvním kole zdolali na svém ledě hradecký Mountfield 1:0. V neděli pak prohráli v Litvínově 2:3 po samostatných nájezdech.

Z domácí šatny

Svěřencům trenérského dua Pešout - Mariška vyšly úvodní dvě kola parádně. Po vítězství nad brněnskou Kometou zdolali v neděli i Vítkovice a mají tak plný počet bodů. V úterý je čeká další silný soupeř, což si všichni energetici velmi dobře uvědomují. Zároveň ale věří ve své schopnosti a pohodu, které si zatím naplno užívají. V obou duelech vstřelili čtyři branky a měli i další šance. Zdá se, že ofenziva bude i v letošní sezóně silnou stránkou. Jistější se ale zdá karlovarská defenzivě. Gólman Novotný už sice čtyřikrát inkasoval. Všechny branky ale obdržel v oslabení. Ve hře 5 na 5 tak energetici v letošní sezóně ještě neinkasovali.

O utkání s Tomášem Mariškou

"Liberec je jeden z top klubů, který má každým rokem ty nejvyšší ambice. Síla jeho kádru je neskutečná, mají výborně organizovanou hru", vyjmenovává asistent trenéra Pešouta hlavní liberecké zbraně.

Zároveň ale ví, že utkání začíná za stavu 0:0 a svým svěřencům věří. My se ale nemáme čeho obávat. Povedl se nám vstup do soutěže, hrajeme dobře a věříme si. Pokud navážeme na výkony s Brnem a Vítkovicemi, tak věřím, že porazíme i Liberec, hlásí Mariška sebevědomě a dodává, kde zatím vidí největší sílu svého mužstva. Hrajeme velmi týmově a obětavě. Bojujeme jeden za druhého a dodržujeme systém, který jsme si nastavili. Když v tom budeme pokračovat, jsme přesvědčeni, že se můžeme měřit úplně s každým."

Související články

Rozhovor | út 14.9.2021

Hanousek: Šancí jsme měli dost