HC Energie Karlovy Vary

Jarní liga: V akci třeťáci i druháci, ti brali bronz

Posledními týmy, které za Energii naskočily do bojů v Jarní lize, jsou druháci a třeťáci. Trenéři obou týmů se shodli, že si zápasy užili nejen jejich svěřenci, ale i oni. Pro malé energetiky to byla nejen skvělá zkušenost, ale i zábava. Tu si druháci ještě umocnili, když vybojovali třetí místo. Třeťáci sehráli většinou vyrovnané zápasy a skončili pátí.

Nedělní dopoledne patřilo zápasům kategorie U9. V turnaji se tentokrát utkalo sedm týmů. Domácí Piráti postavili dva týmy, nechyběly ani týmy Pilsen Wolves, HC Slovan Louny a z Německa dorazily týmy ETC Crimmitschau a ESV Chemnitz.

Třeťáci vyrazili poprvé na led pod vedením Ondřeje Kuchaře, který je jejich novým trenérem. Takže i z tohoto důvodu je účast v Jarní lize pro malé energetiky speciální. A jaké byly dojmy nového trenéra z prvních společných utkání?

„Já jsem dnes vlastně viděl úplně poprvé všechny kluky na ledě. Musím říct, že mě mile překvapili,“ usmívá se Ondřej Kuchař při vzpomínce na první společné krůčky s novými svěřenci. „Dařilo se nám 2:4, dvě výhry a čtyři prohry. Ročník 2015 odehrál o jeden zápas navíc, protože hrálo sedm týmů.“

„Dva zápasy jsme hráli hezký a vyrovnaný hokej a dokázali jsme vyhrát. Pak jsme narazili na dva soupeře, kteří byli kvalitou úplně odskočení. Chomutov poskládal dva týmy, jeden lepší a jeden horší a v tom lepším týmu měli i cizí kluky, takže jsem to bral trošku s nadhledem, že si druhý tým udělali jako výběr než svůj tým.“ Říká trenér třeťáků a dodává.

„Celkově mi obraz hry ukázal, že bude na čem pracovat a bude jenom na mně, kam se za tu sezonu posuneme dál.“ Těší se na další práci se svým týmem nový kouč. Ten turnaj bere hlavně jako šanci poznat své svěřence a zpestření letní přípravy.

„Užili jsme si to, nejen kluci ale i já a za to jsem byl rád. Byly to vyrovnané zápasy i s německými týmy. Bohužel hokej se hraje na góly a ne na šance. My jsme měli možná více šancí než Chemnitz, ale neproměnili jsme je, takže jsme prohráli 3:6.“ Další zápasy na třeťáky čekají 25. června.

Neděle 4. června - kategorie U9

HC Energie Karlovy Vary – Pilsen Wolves 0:16
Pirátské naděje – HC Energie Karlovy Vary 0:6
HC Energie Karlovy Vary – HC Slovan Louny 5:4
ETC Crimmitschau – HC Energie Karlovy Vary 15:0
HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 1:17
ESV Chemnitz – HC Energie Karlovy Vary 6:3

Tabulka kategorie U9

1. Piráti Chomutov 12 bodů skóre 71:19
2. Pilsen Wolves 10 bodů skóre 60:19
3. ETC Crimmitschau 8 bodů skóre 45:17
4. ESV Chemnitz 6 bodů skóre 31:26
5. HC Energie Karlovy Vary 4 body skóre 15:58
6. HC Slovan Louny 2 body skóre 21:41
7. Pirátské naděje 0 bodů skóre 16:69

Po nedělním obědě patřil led kategorii U8. Druháky do zápasů vedl Josef Šlár, který bude jejich trenérem v nadcházející sezóně. Energetici vyjeli do šesti zápasů a s bilancí tří výher, dvou proher a jednou remízou vybojovali třetí místo.

„Nejen mě ale i dětem se to hodně líbilo,“ usmívá se Josef Šlár a dodává „byly natěšené na led, i když první zápas byl takový vlažnější. Přece jenom hráči z ročníku 2016 nebyli přes dva měsíce na ledě, ale bylo to úplně super. Určitě bych rád vyzdvihnul gólmana Dominika Málka, který výborně zachytal všechny zápasy. A ze střelců Honzu Černého, který dal čtrnáct gólů, ale dost gólů dali i ostatní kluci. Vašek Vaněk jich dal sedm, Gedeon Foltýn šest, Sebastian Švarc pět a Sam Balogh čtyři. O další góly se poděli ostatní kluci. Dá se říct, že skoro každý z týmu si dal gól,“ říká s úsměvem Josef Šlár.

„Bylo úžasné vidět nadšení dětí po vítězství, protože jsme hráli hodně vyrovnané zápasy. Měli jsme jednu remízu a pak vítězství i prohry o gól. Na dětech bylo vidět nadšení i to, jak jim chybí led. Takže za účast na turnaji jsem strašně rád a hodnotím ji velmi kladně. Kluci byli ohromně nadšení z toho, že si vybojovali třetí místo, protože loni, když jsme vyjeli z kraje, tak to nebylo úplně dobré. Většinou jsme byli spíše vzadu. Takže takový úspěch byl pro kluky něco nového a měli z něj ohromnou radost,“ uzavírá své hodnocení trenér druháků. Ti mohou zabojovat o ještě lepší umístění 25. června.

Neděle 4. června - kategorie U8

HC Energie Karlovy Vary – Pilsen Wolves 4:5
Pirátské naděje – HC Energie Karlovy Vary 1:9
HC Energie Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 6:7
HC Slovan Louny – HC Energie Karlovy Vary 4:4
HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 8:5
Draci Bílina – HC Energie Karlovy Vary 8:9

Tabulka kategorie U8

1. HC Slovan Louny 10 bodů skóre 30:24
2. Pilsen Wolves 9 bodů skóre 53:24
3. HC Energie Karlovy Vary 7 bodů skóre 40:30
4. HC Baník Sokolov 6 bodů skóre 46:52
5. Piráti Chomutov 5 bodů skóre 38:43
6. Draci Bílina 4 body skóre 49:41
7. Pirátské naděje 1 bod skóre 25:60

Podrobnosti o účasti mládežnických týmů Energie naleznete zde..
Další informace a kompletní rozpis Jarní ligy naleznete zde.