HC Energie Karlovy Vary

Energie vyhrála tradiční fotbalový turnaj

Z l í n - Pohár pro vítěze si na západ Čech přiváží hokejisté Energie z již jedenáctého ročníku fotbalového turnaje ve Zlíně – Malenovicích. Ze čtyř zápasů proti Zlínu, Třinci, Vsetínu a týmu Nowy Targ z Polska, prohrála Energie pouze jednou v zápase s Oceláři. Individuální trofej navíc získal Václav Skuhravý, který se se šesti brankami stal nejproduktivnějším hráčem turnaje, na druhém místě skončil Radim Kucharczyk. Stejně jako Jiří Hudler vstřelil čtyři branky. Karlovy Vary vyhrály prestižní turnaj již podruhé, když první výhru vybojovaly v roce 1999.
Výsledky zápasů HC Energie Karlovy Vary:


HC Hamé Zlín – HC Energie K.Vary 1:5 (1:2)

Energie vstoupila do utkání velmi aktivně a brzy se dostala do vedení zásluhou branky Kucharczyka. Na inkasovanou branku dokázalo Hamé velmi rychle odpovědět zásluhou kapitána Miroslava Okála, jenomže to bylo ze strany domácích vše. Ještě do poločasu vrátil vedení Karlovým Varům Nedorost a po přestávce přidali branky Vak, Skuhravý a opět Kucharczyk.
Branky: Okál - Kucharczyk 2x, Nedorost, Vak, Skuhravý.


HC Energie K.Vary - HC Oceláři Třinec 1:3 (1:2)

Zápas v ostrém tempu okořenil první brankou Tomáš Vak. Třinečtí však dokázali odpovědět brankami zahraničních posil. Tomas otočil dvěma brankami zápas a definitivu stvrdil Petrakov.
Branky: Vak - Tomas 2x, Petrakov.


Nowy Targ – HC Energie K. Vary 1:4 (1:2)

Zápas zcela ovládly Karlovy Vary, především pak jeden muž – Václav Skuhravý. Čtyřmi brankami určil vítěze a nasměroval svůj tým k cestě za výhrou v turnaji.
Branky: Jastrzębski - Skuhravý 4x (1 z penalty)


HC Vsetín – HC Energie K.Vary 0:5 (0:3)

Karlovarští se dostali hned v úvodu zápasu do dvoubrankového vedení zásluhou Tomáše Vaka a Václava Skuhravého. Vsetín se nevzdával, ale akcie Energie držel na vysoké úrovni vynikající Ondřej Němec v brance. Když těsně před poločasem Andrej Nedorost zvýšil na 3:0, nebylo o vítězi prakticky pochyb. Ve druhém poločase navíc brankový rozdíl zvýšil Kucharzyk a Kumstát.
Branky: Kucharczyk 2x, Nedorost, Skuhravý, Kumstát.


Konečná tabulka turnaje:

1. Energie K.Vary     3 0 1  15: 5  9b
2. Oceláři Třinec     2 1 1   8: 5  7b
3. Nowy Targ          1 2 1   6: 8  5b
4. Vsetín             1 1 2   6:10  4b
5. Hamé Zlín          1 0 3   4:11  3b


Nejlepší střelec: Václav Skuhravý (K.Vary) - 6 branek, Radim Kucharczyk (K.Vary), Jiří Hudler (Vsetín) - 4 branky.
Nejlepší hráč: Rostislav Martynek (Třinec)
Nejlepší brankář: Krzysztof Zborowski (Nowy Targ)

zdroj: www.hchame.cz