HC Energie Karlovy Vary

Karel Mlejnek po 20 sezonách odchází z Karlových Varů

Trenér Karel Mlejnek, který úctyhodných 20 sezon působil na lavičce karlovarského hokejového klubu u všech kategorií od přípravky až po dospělé, se dohodl s klubem, že v Karlových Varech nebude pokračovat. „Dohoda byla oboustranná, protože vedení klubu i trenér sám cítili, že po tak dlouhé době si Karel Mlejnek potřebuje odpočinout od práce v našem klubu a nabrat zkušenosti v jiném prostředí,“ uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

„Karlu Mlejnkovi patří obrovské poděkovaní za neskutečný kus práce, který v Karlových Varech odvedl. Dlouhodobě pracoval u mládeže, kde jeho rukama prošlo spoustu hráčů, kteří dnes hrají extraligu za Karlovy Vary nebo jiné kluby. Působil také jako pedagog na ZŠ Krušnohorská, kde měl na starost rozjezd hokejových tříd a dozor nad nimi. Výborně zvládl první sezonu našeho juniorského týmu v náročné soutěži MHL a získal s juniorským týmem stříbrnou medaili v extralize.“

„V posledních třech sezonách byl naprosto nepostradatelným členem realizačního týmu a má velkou zásluhu na tom, že se Karlovy Vary podařilo udržet v extralize. A to i přesto, že k dispozici měl hráčské kádry, které ne vždy odpovídaly kvalitě nejvyšší soutěže. Patří mu obrovské poděkování. Touto cestou bych chtěl Karlu Mlejnkovi popřát vše nejlepší do další trenérské kariéry i osobního života. Podle jeho sdělení bude v příští sezoně působit v jiném extraligovém klubu na pozici asistenta hlavního trenéra trenéra. V Karlových Varech má každopádně do budoucna vždy dveře dokořán,“ okomentoval odchod trenéra Mlejnka generální manažer klubu Miroslav Vaněk.