HC Energie Karlovy Vary

Aukce masky Dominika Frodla z Klingenthalu pomůže nemocné dceři karlovarské hokejistky

Karlovarští hokejisté za sebou mají jedinečné utkání v německém Klingenthalu pod širým nebem. Se speciální maskou do něj nastoupil brankář Energie Dominik Frodl. V zápase se sice energetikům nevedlo, po jeho konci ale budou pomáhat. V charitativní aukci totiž může speciální maska brankáře Dominika Frodla získat prostředky na pomoc nemocné dceři karlovarské hokejistky Janě Baloušové Fričové.

Aukce masky Dominika Frodla probíhá ZDE.

„Myšlenku jsem měl už někdy před dvěma lety, kdy jsme tehdy ještě s Pardubicemi měli hrát utkání pod širým nebem, na které už jsem měl také připravenou helmu. Když jsem se dozvěděl, že bych si takový zápas měl zahrát i ve Varech, tak už pak jen zbývalo vybrat, komu ty peníze poputují,“ říká k nápadu karlovarský brankář Dominik Frodl.

Slovo dalo slovo a peníze z aukce speciální masky poputují na pomoc dceři karlovarské hokejistky Jany Baloušové Fričové. Její holčička trpí dětským autismem a těžkou mentální retardací.

„Chtěl jsem peníze poslat někomu, kdo je spjatý s regionem. Od Dana Kubelky jsem se dozvěděl, že by byla možnost podpořit právě malou Janičku a okamžitě jsem řekl, že je to super nápad tím, že je to spjaté s regionem i Energií,“ přibližuje okolnosti toho, proč vybraná částka z dražby pomůže právě Malé Kanadě, jak se holčičce říká s ohledem na známou přezdívku „Kanada“ její maminky, dlouholeté karlovarské hokejistky a také mimo jiné mistryni světa v hokejbale.

Vyvolávací cena helmy, kterou zdobí zimní motivy, sněhulák z filmu Jack Frost i loga obou týmů, které derby v Klingenthalu odehrály, byla 25.000 Kč. Sympatický brankář věří, že se vybere minimálně dvojnásobná částka.

„Chtěl bych, aby se vybralo co nejvíce. Věřím, že se dostaneme i přes 50 tisíc, když vidím, jak to roste. Cokoliv nad to bude krásná částka,“ říká k aktuálnímu průběhu aukce sedmadvacetiletý gólman.

Ten se netají tím, že rád pomáhá těm, kteří neměli v životě tolik štěstí. „K dobročinným akcím mám svůj vztah, vesměs všichni gólmani jsme členy Saves Help, charitativní organizace od brankáře Šimona Hrubce. Měl jsem v hlavě, že bych i já osobně chtěl nějak přispět a myslím si, že sběratelé jsou za takové kousky rádi a že by se mohly vybrat pěkné peníze,“ uzavírá celý příběh své jedinečné masky.

Speciální masku Dominika Frodla z utkání Hockey Outdoor Triple v německém Klingenthalu můžete dražit na serveru Aukro.cz až do úterý 27. února do 19:30 na tomto odkaze.

O MALÉ KANADĚ

Dceři dlouholeté karlovarské hokejistky Jany "Kanady" Fričové byl ve 3 letech diagnostikován autismus a těžká mentální retardace.

Janičce je nutné dopomoci při každodenních činnostech. Neukousne tuhou stravu, zeleninu není schopná přijímat ani rozkousat, je velmi neobratná, nemluví a nosí plenky. Při vyměšování vnímáme také problém, takže po týdnu musíme vždy nasadit klystýr, což je s její diagnózou velmi složité. V oblasti jemné a hrubé motoriky bohužel vnímá rodina také deficit.

Celý příběh malé Janičky můžete průběžně sledovat na Facebooku a Instagramu.