HC Energie Karlovy Vary

Bednář s Hamrlou si zachytali na nováčkovských turnajích NHL

Ještě nedávno dva karlovarští brankáři Jan Bednář s Patrikem Hamrlou za sebou mají své první zápasy v rámci nováčkovských turnajů National Hockey League. Jak si vedli zástupci karlovarského hokeje v barvách Detroitu Red Wings, respektive Carolina Hurricanes?

První si svou premiéru v dresu Caroliny odbyl mladší z dvojice.

Hurricanes se v rámci druhého utkání turnaje postavili mladíkům z Tampy Bay. Mezi třemi tyčemi začal Beck Warm, toho ale po pěti inkasovaných brankách vystřídal před začátkem druhé třetiny právě Patrik Hamrla.

A gólman, jehož Canes draftovali ve třetím kole z 83. pozice, rozhodně nezklamal. Za svá záda nepustil žádnou střelu soupeře, a i díky němu utkání došlo až do samostatných nájezdů. V této dovednostní disciplíně už byli úspěšnější hokejisté Lightning, kteří z pěti nájezdů proměnili dva. Naopak Carolina se neprosadila ani jednou.

Mladíky z Raleigh čeká na nováčkovském turnaji ještě jedno střetnutí, a to v úterý od 16:00 SEČ proti Nashvillu. Po jistém výkonu ve třetím dějství si Patrik Hamrla hlasitě řekl o šanci i v dalším utkání.

Kromě něj si konfrontaci s nadějnými mladíky vyzkoušel také Jan Bednář.

Vytáhlý gólman odchytal celý zápas svého Detroitu proti Columbusu, které však pro Red Wings neskončilo úspěšně – Modrokabátníci nad nimi zvítězili 7:3. Na karlovarského odchvoance letělo pětatřicet střeleckých pokusů, z nichž zlikvidoval osmadvacet.

Duel byl poznamenán hitem na detroitského Jareda McIsaaca, jenž po nárazu do mantinelu ztratil vědomí. Podle posledních zpráv je nyní vzhůru a vnímá.