HC Energie Karlovy Vary

Bývalí energetici bojují o NHL. Bednáře s Hamrlou čeká nováčkovský kemp

Velká příležitost se ukázat a třeba si říct i nováčkovský kontrakt. Gólmani Jan Bednář s Patrikem Hamrlou, již ještě nedávno oblékali karlovarský dres, se chystají na nováčkovské kempy ve svých zámořských klubech, které si je vybrali na draftu.

Karlovarský klub může být hrdý na dva brankářské talenty, kteří prošli Energií a nyní se chystají ukázat v zámoří.

Odchovanec Karlových Varů Jan Bednář vloni poprvé ochutnal atmosféru zámořského hokeje, když se výrazně podílel na postupu Acadie-Bathurst Titan z předkola play-off. O svých prvních zkušenostech v zámoří se rozpovídal i v podcastu Na střídačce.

Nyní má možnost ukázat se organizaci Detroitu naživo. Red Wings jej draftovali v roce 2020 ve čtvrtém kole z celkové 107. pozice. Letos dostal Bednář pozvánku na nováčkovský kemp Rudých Křídel, kde bude soupeřit s dalšími dvěma gólmany – Sebastianem Cossou a Victorem Brattstromem.

Celek z Michiganu čeká v rámci kempu také turnaj pěti týmů. Detroit se utká s mladíky z Columbusu, Dallasu, St. Louis a Toronta. Celá akce bude probíhat od 16. do 20. září v Traverse City v Michiganu.

Velká událost čeká rovněž na Patrika Hamrlu. Ten prošel výběrem talentů letos, kdy na něj ve třetím kole na celkové 83. pozici ukázala Carolina.

Hurricanes se utkají s Floridou, domácí Tampou Bay a na závěr i s Nashvillem. Nováčkovský turnaj proběhne od 18. do 21. září a Hamrla bude mít mezi třemi tyčemi další dva kolegy – Becka Warma a Eelu Makiniemiho.

Po skončení kempu se bývalý karlovarský brankář přesune buď do QMJHL, kde na něj drží práva tým Rimouski Océanic, nebo do Waterloo Black Hawks v americké USHL.