HC Energie Karlovy Vary

Chtěli bychom hrát a znovu se dostat do tempa, hlásí Mariška

Energetici absolvovali v minulém týdnu poslední tréninky na ledě, kvůli koronavirovým opatřením totiž nesmí na čtrnáct dní do karlovarské haly. Podle aktuální situace se pak nejspíše vrátí karlovarští hokejisté na led 26. října a odehrají další kolo extraligy až v pátek 30. října, kdy by mohli hrát na ledě Mladé Boleslavi.

Jak vidí situaci Tomáš Mariška?

Pozastavení soutěže i tréninků rozhodí nejednoho hráče. Na poslední přípravě na ledě dostali hráči více prostoru na hru: „Chtěli jsme využít toho, že jsme ten trénink měli naplánovaný. Také jsme to brali jako na nějakou dobu poslední možnost přípravy na ledě. Udělali jsme to pro hráče trochu upravené. Díky tomu, že se nám podařilo v posledním zápase vyhrát, dostali hráči za odměnu trochu více hry než normálně,“ říká asistent trenéra.

„Všichni víme, jaká situace aktuálně je. Není to omezení jen pro sport, je to omezení pro všechny. Musíme to respektovat. My ani hráči se na to samozřejmě netěšíme, připravit se na to asi nejde. Chtěli bychom hrát, znovu se dostat do toho zápasového tempa,“ hodnotí těžké období Mariška

Manuál přípravy pro hráče zatím v plánu není, trenéři by totiž chtěli využít možností suché přípravy: „My se budeme chtít scházet s hráči a využít nějakých tréninků na suchu. Uvidíme, jaké bude počasí, snad nám bude přát. Ještě před touto pauzou jsme byli deset dní v karanténě, kdy vlastně hráči nemohli trénovat vůbec. Teď jsme byli týden v přípravě, abychom se zase na čtrnáct dní neviděli a nechali to na hráčích, nám nepřišlo jako ideální řešení. Budeme se tedy snažit ten program nějak zorganizovat podle možností, které budeme mít,“ konstatoval druhý karlovarský lodivod.

Nejen občané se bojí, že by mohla aktuálně plánovaná opatření trvat déle, než zatím oznámených čtrnáct dní. „Obavy z toho máme. Myslím si, že to k tomu částečně spěje. Pevně ale věříme, že to bude maximálně těch čtrnáct dní a my pak naskočíme do tréninkového tempa, 30. října pak začne další kolo extraligy,“ doufá Mariška.

Názor Petra Šenkeříka

„Je to těžké, když víte, že nebudete moct čtrnáct dní nic dělat. Díky tomu ten náboj chybí,“ hodnotí situaci karlovarská čtyřiačtyřicítka. Hráči ale nebudou mít v době pozastavení sportovních aktivit volno. „Uvidíme, co ještě přijde za opatření. Pokud ale bude všechno zavřené, tak bude muset být každý zodpovědný a připravovat se doma. Je to špatné. My jsme ale profesionálové, takže se s tím budeme muset nějak vyrovnat,“ shrnul Šenkeřík