HC Energie Karlovy Vary

Další derby! Energetici před kamerami ČT Sport vyzvou Litvínov

Po vydařeném západočeském derby se Energie chystá k dalšímu zápasu. V neděli nastoupí před kamerami ČT Sport už v 15:00 hodin na Stadionu Ivana Hlinky proti Litvínovu. Podaří se energetikům přidat druhé vítězství v řadě?
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos | ČT Sport
Vstupenky: Ticketing

Z tábora soupeře

Svěřenci Vladimíra Országha nejsou v ideálním rozpoložení. Po třinácti zápasech si zapsali pouze tři výhry za plný počet bodů a na domácí půdě si chemici připsali pouze dva body v utkání s Libercem. V pátečním klání se Verva utkala s olomouckými kohouty, s nimiž po vyrovnaném výkonu padla fotbalovým výsledkem 1:0, když v 53. minutě otevřel skóre zápasu Rostislav Olesz. Ani jeden ze tří nejaktivnějších gólových střelců Patrik Zdráhal, Richard Jarůšek nebo Giorgio Estephan nedokázali na branku odpovědět a z Olomouce se Litvínov vrátil s prázdnou.

Z kabiny Energie

Karlovarským hokejistům se ve čtvrtek podařilo uspět v západočeském derby s Plzní. Důležitou roli sehrál brankář Filip Novotný, který pochytal přes 48 střeleckých pokusů a za svá záda nepustil žádný kotouč. Že se energetikům vyplácí sázka na mladé, to se znovu potvrdilo a střeleckou potenci potvrdil Jiří Kulich a premiérovou trefu v A-týmu zaznamenal Jiří Průžek. Energie protrhla sérii pěti porážek v řadě a v západočeském derby uspěla 3:0. Naváží Karlovarští na čtvrteční výkon a budou se radovat také v Litvínově?

„Máme před sebou další derby utkání. Věřím, že nás čeká minimálně stejně dobrá atmosféra jako během domácího zápasu s Plzní. Z posledního duelu si chceme přenést bojovnost, pracovitost a nasazení, které z naší strany byly velmi dobré,“ vrátil se k prvkům, které energetikům přinesly sladké vítězství nad odvěkým rivalem, asistent trenéra Tomáš Mariška.

„Musíme se ale také poučit z chyb, které jsme v posledním utkání udělali. Pokud to zvládneme, a udržíme to, co nás zdobilo, tak věřím, že se dokážeme rvát o body s každým. Uděláme vše proto, abychom body získali!,“ burcuje své svěřence před výjezdem na sever Čech.

Do Litvínova autobusem s fanoušky

K podkrušnohorskému derby se chystá také autobus karlovarskými fanoušky, který od KV Areny odjíždí ve 12:45. Pokud chcete podpořit Energii i v Litvínově, můžete tak vyrazit společně s našimi nejvěrnějšími kotelníky.

Související články