HC Energie Karlovy Vary

Zápas jsme ztratili ve třetí třetině, mrzí dvougólového Koblasu

Západočeské derby zvládli energetici na jedničku, v tom podkrušnohorském už ale svěřenci Martina Pešouta na body nedosáhli. Energii nepomohly ani dva zásahy Petra Koblasy, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Karlových Varů proti Litvínovu.

Petře, čím jste utkání ztratili?
Asi jednoznačně to byl začátek třetí třetiny. Myslím si, že první, druhá byla tak nějak vyrovnaná, nějaké šance měli oni, nějaké my. Byla škoda, že jsme dostali dva rychlé góly a čtvrtý v přesilovce, pak samozřejmě bylo těžké to honit a stáhnout jejich vedení o tři góly.

Času na vyrovnání už pak příliš nezbylo, nicméně ještě jste to dokázali zdramatizovat...
Zdramatizovali jsme to, ale pak přišlo ještě takové zbytečné vyloučení na konci. Poslalo nás to do čtyř ve chvíli, kdy ještě možná nějaký prostor na vyrovnání byl. Bylo to hodně těžké.

Na začátku jste se museli vyrovnat s nečekaným zpožděním kvůli stavu ledové plochy. Bylo to pro vás nepříjemné?
Ještě jsme nijak v tempu nebyli. Předtím jsme byli nějakou čtvrt hodinku, dvacet minut v kabině. Pro mě osobně to nic hrozného nebylo. Někteří kluci, kteří jsou na něco zvyklí, to měli trochu jinak. Mně osobně to nevadilo.

Byli jste v kabině připraveni?
V kabině už jsme byli připraveni, protože jsme samozřejmě nevěděli, jak dlouho to bude trvat a jestli to bude deset, nebo dvacet minut. Nebyl čas na nějaké vysvlečení z bruslí. Co jsem si všiml, tak všichni kluci byli připravení a jen jsme čekali, kdy se začne.

Nepodepsalo se to přeci jen na úvodu zápasu, kdy bylo tempo takové vlažnější?
Tak to nevím, my jsme tím zdržením nijak taktiku neměnili. Chtěli jsme od začátku něco hrát a myslím si, že nějaká střídání se nám to dařilo. Pak bohužel přišly dvě vyloučení za sebou, tak jsme možná trošku tempo ztratili těmi oslabeními, protože to byly čtyři minuty, dá se říct, v kuse. Od toho se to pak možná celé vyvinulo.

Co říkáte na postavení v tabulce? Litvínov se na vás trochu dotáhl.
Samozřejmě jsme to viděli. O to víc nás to mrzí, že i z tohoto pohledu jsme chtěli ty body urvat, abychom se udrželi na nějaký distanc od nich. Bohužel se nám to nepovedlo.

Související články