HC Energie Karlovy Vary

David Holub: Šli jsme do toho po hlavě a makali jako tým

Energetici jsou zlatí! Na nedávném turnaji O pohár hejtmanky Karlovarského kraje se karlovarští junioři na výbornou popasovali se všemi svými soupeři a po čtyřdenním zápolení se jim na krku houpaly zlaté medaile. Se ziskem titulu musí být snad každý spokojený a to ostatně potvrdil v rozhovoru bezprostředně po turnaji i kapitán mistrů z lázeňské metropole, David Holub.

Ovšem začátky nebyly pro Karlovarské vůbec růžové, těsně před turnajem totiž sehráli přípravné utkání s německým Kolínem a Západočeši s ním padli vysoko 1:5. V tu chvíli jen málokdo ve svých odhadech řadil energetiky byť jen blízko nejvyššímu stupínku, ovšem pak přišlo první utkání na turnaji s Mannheimem a v něm energetici po náročné bitvě ubojovali velice cenné dva body. V tu chvíli se v hráčích Karlových Varů vše zlomilo.

„Když jsme začínali, nebyli jsme na tom tak dobře, ale když jsme vyhráli první zápas proti Mannheimu, hodně nás to nakoplo. Hodně jsme se stmelili a makali až do konce,“ popisoval důležitost úvodní výhry kapitán šampionů David Holub. Náhoda, mohli říct někteří pochybovači, ale těm energetici vyrvali z úst slova nedůvěry ve druhém zápase turnaje, kde si hladce poradili s brněnskou Kometou a rázem byli ve finále!



Tam je ale nečekalo nic pěkného, do cesty za zlatým snem se Karlovarským postavil obávaný Kolín. Ten Kolín, který jen o pár dní dříve uštědřil energetikům hořkou porážku. Jenže Energie dala zapomenout na všechny své někdejší nedokonalosti a celý zápas držela se soupeřem krok, dokonce i po většinu hrací doby vedla. Nakonec dospělo utkání do prodloužení. Hned v jeho první minutě vyrazil na sprint s pukem přes celé hřiště na celém turnaji famózní Adam Křemen a za chvilku už s rukama nad hlavou slavil pohár!

Finálový duel byl nesmírně náročný a vyčerpávající, což ostatně vnímal také David Holub. „Nejtěžší zápas na turnaji? Finále. Byl to náš třetí zápas ve čtyřech dnech, takže to bylo náročné, ale zvládli jsme to,“ s úlevou hodnotil urostlý forvard. Ten také pozitivně kvitoval výkon celého týmu. „Hráli jsme dobře, a je to určitě prospěšné pro naši sezonu,“ nacházel ve úspěchu i podporu vzhledem k nadcházející ostré soutěži.

Co však stojí za zmínku úplně nejvíce, to je fenomenální posun Karlovarských za poslední rok. V loňském ročníku turnaje totiž obsadili až poslední příčku, letos se však katapultovali na samý trůn. „Makali jsme jako tým a šli do toho po hlavě,“ rozklíčoval tento úžasný posun David Holub, který zažil jako hráč právě i onen loňský nezdar.

Velkou výhodou turnaje O pohár hejtmanky Karlovarského kraje je účast týmů z ciziny, konkrétně z Německa. Čeští hokejisté tak mají možnost poznat jinou hru, vybrat si z ní to nejlepší, a pak to sami aplikovat. Jaké měl dojmy z německého hokeje kapitán domácího výběru? „Oproti českým týmům jsou rychlejší a takoví zákeřnější. My si díky turnaji můžeme zvyknout na takovou hru, což nám pomůže vzhledem k soutěžní sezoně a určitě to posune i náš styl hry.“