HC Energie Karlovy Vary

Deváťáci si ze Švýcarska přivezli zlato

Ani ne týden potom, co se deváťáci vrátili ze soustředění v Měděnci už mladí energetici balili výstroj a vyrazili do švýcarského Zugu. Tady se svěřenci Adama Sýkory zúčastnili turnaje U15 Elit - Turnier a vybojovali na něm zlato.

Kromě energetiků se turnaje zůčastnily týmy HC Dragon Thun, EHC Olten Prospects a samozřejmě domácí EV Zug. Všechna utkání se odehrála v jednom dni. Nejprve se každý utkal s každým ve formátu 2x20 minut. Výhra byla oceněna třemi body, remíza jedním a poražený pak zůstal bez bodů.

Prvním soupeřem energetiků byl tým EHC Olten Prospects, kterému naši mladíci během obou částí poslali do sítě sedmnáct gólů. V první části sedm a ve druhé pak deset. Čisté konto si vychytal Lukáš Kalčík.

HC Energie Karlovy Vary - EHC Olten Prospects 7:0; 10:0

Branky a nahrávky:

1. část: 1. Mariaš (Hüttl), 1. Pavlovic, 6. Hanson (Křivánek), 6. Hanson (Šimek). 8. Hüttl (Pavlis), 8. Pavlovic (Šimek), 17. Hüttl (Hanson)

2. část: 2. Štěpán (Kašpar), 2. Hanson, 5. Kašpar (Zrzavecký), 5. Hüttl (Hanson), 6. Klempíř (Pavlovic), 7. Pokorný (Kašpar), 7. Hanson, 10. Hanson, 16. Kašpar, 19. Mariaš (Křivánek)

Krátce po poledni přišel na řadu duel s celkem HC Dragon Thun. Do branky se tentokrát postavil Václav Štrunc, který odolával až do osmnácté minuty. Tentokrát se z výhry 1:0 v první části utkání radoval švýcarský tým. Ve druhé části pak body brali energetici za výhru 3:1.

HC Dragon Thun - HC Energie Karlovy Vary 1:0; 1:3

Branky a nahrávky:

1. část: 18. Käppeli (Rösti)

2. část: 2. Leuenberger (Hirschi) - 3. Klempíř (Žák), 5. Žák (Klempíř), 20. Pavlovic (Klempíř)

Posledním soupeřem základní části pak byli domácí, tedy celek EV Zug. Branku Energie v tomto utkání hájil Matěj Petrlíček, který jediný gól inkasoval až v úvodu druhé části. Naopak energetici pálili ostrými v té první.

EV Zug - HC Energie Karlovy Vary 0:3, 1:0

Branky a nahrávky:

1. část: 5. Pavlovic, 14. Pavlovic, 17. Hüttl (Křivánek)

2. část: 5. Seeholzer

Díky tomu, že energetici prohráli pouze jednu část utkání s týmem HC Dragon Thun, utkali se právě s tímto celkem o konečnou výhru na turnaji, neboť hráči Dragon Thun prohráli jednu část a v jedné remízovali s týmem EV Zug. Ve finálovém duelu se o branku podělili Lukáš Kalčík a Matěj Petrlíček a oba maskovaní mladíci za svá záda nepustili ani myš. Zato naši mladíci se opět činili a svému soupeři nadělili šest gólů. Přičemž druhý gól dal Thomas Hanson ve vlastním oslabení. Deváťáci první přípravné zápasy zvládli na jedničku a odvezli si ze Švýcarska kromě spousty zážitků i zlatou medaili.

Finále

HC Dragon Thun - HC Energie Karlovy Vary 0:6

Branky a nahrávky:

12. Zrzavecký (Pavlis), 20. Hanson (Hüttl), 23. Stezka, 29. Pavlovic, 33. Hanson (Hüttl), 37. Pavlovic (Žák)

Celkové pořadí:

1. HC Energie Karlovy Vary
2. HC Dragon Thun
3. EHC Olten Prospects
4. EV Zug

Do Švýcarska deváťáci vyrazili v tomto složení:

Simon Šimek, František Pavlovic, Matěj Žák, Roman Kašpar, Jiří Štěpán, Maxim Dan, Matyáš Vrbas, Vojtěch Hüttl, Jakub Zrzavecký, Štěpán Mariaš, Hugo Koncz, Thomas Hanson, Matyáš Stezka, Eliáš Křivánek, Jonáš Pokorný, Jakub Klempíř, Václav Pařízek, Tobiáš Timura, Jan Pavlis, Lukáš Kalčík, Václav Štrunc a Matěj Petrlíček