HC Energie Karlovy Vary

Dvě derby, Liberec či Boleslav. Skupina smrti? Pro nás ideální, říká trenér dorostu Andrys

Plzeň, Liberec, Mladá Boleslav, Litvínov…Ne, to není výčet soupeřů dorostenců pro vyřazovací část, silné celky totiž čekají na mladé energetiky už v základní extraligové skupině, ze které navíc hned dva nejslabší sestoupí! Se strachem z pádu ale na karlovarské trenéry nechoďte. „Pro kluky je to ideální skupina, nemohou podcenit žádné utkání. Je to nevyzpytatelné, ale o to větší zábava to bude,“ říká krátce po rozlosování soutěží trenér Tomáš Andrys.

„Máme nejkvalitnější skupinu ze všech, pro nás je to jedině dobře. Pro kluky to neznamená nic jiného než spousta výborných zápasů od prvního až do posledního kola,“ říká na začátek hodnocení trenér dorostu Tomáš Andrys.

Že by v situaci, kdy z každé skupiny sestoupí hned dva týmy, cítil větší tlak v nadcházející sezoně? S tím na muže s bohatými zkušenostmi ze zámoří nechoďte. Naopak. „Budeme se hlavně soustředit na svoji hru a budeme hrát nejlepší hokej, co umíme. Chceme pokračovat v tom, co jsme tu nastolili už před dvěma lety a doufám, že ta tendence bude vzestupná. Že to někdo nazývá skupinou smrti? Budu se opakovat, pro kluky je to ideální skupina, protože do žádného zápasu nemůžou jít s tím, že by něco podcenili. Skupina bude naprosto vyrovnaná, v každém zápase se může stát absolutně cokoliv. Ano, je to nevyzpytatelné, ale zároveň si myslím, že o to zábavnější to bude,“ těší se na svou již třetí sezonu u karlovarského dorostu Andrys.

Kompletní rozlosování extraligy dorostu zde



Ten zároveň považuje změnu herního systému, kterým se odehrála loňská sezona, za poněkud nešťastnou. „Myslím si, že je trošku škoda, že se odstoupilo od loňského systému, ale rozhodlo se tak, jak se rozhodlo. Já osobně bych v mládežnickém hokeji dal spíše na play-off než na sestup. Myslím si, že nějakou formou sestupového strachu z těch kluků nedostaneme to, co bychom z nich mohli dostat, kdybychom hráli o titul,“ říká jasně svůj názor kouč, který v předchozí sezoně dotáhl dorostence do play-off, která se však vinou koronavirové pandemie nestihlo odehrát.

A jaký má názor na zúžení soutěže hned o šest týmů v příští sezoně? „V dorostu je to dle mého názoru trochu zbytečné, protože v minulé sezoně byla soutěž výborná. V půlce sezony se soutěž rozdělila a jak týmy v horní nadstavbě, tak ty ve spodní, hrály super hokej, bylo to vyrovnané. Myslím, že je zbytečné zužovat soutěž na 24 týmů. Někteří hráči v pubertálním věku jsou už šikovní hokejisté, ale nemají ještě pubertu za sebou, naopak jsou zase hráči, kteří třeba nejsou tak šikovní, ale jsou na tom pubertálně už výborně, tak víc hraje jen proto, aby se soutěž udržela. To je podle mě absolutní nesmysl,“ uzavírá hodnocení zkušený mládežnický kouč.


📊 | Dorostenci už znají své soupeře! V těžké základní skupině je čekají derby s HC Škoda Plzeň či HC VERVA Litvínov, na...

Zveřejnil(a) Karlovarský mládežnický hokej dne Úterý 9. června 2020

Fotogalerie