HC Energie Karlovy Vary

EHL: Z víkendového dvojboje berou karlovarští gameři tři body

ENYAQ hokejová liga je v plném proudu. Zástupci Energie v sobotním utkání padli těsně se Zlínem, chuť si ale spravili hned den poté, podařilo se jim totiž porazit Spartu 4:1. Aktuálně jsou energetici v tabulce na třetí příčce.

V rámci pátého kola se trio karlovarských gamerů postavilo trojici ze Zlína. Kubin dokázal v úvodním zápase porazit Mikina jasně 6:1. Následovala těsná Almonova prohra, utkání skončilo po jediné brance 0:1. Na Kubina ve třetím samostatném duelu dokázal navázat Pepik001, který si poradil s pikejem 4:1.

Poté ale na řadu přišla dvě utkání dvojic. Nejprve se proti sobě ukázali dvojice Kubin, Almon a Mikin, JohnleClair. V prvním double zápasu ale jasně vyhráli zlínští hráči 5:1. Kubinovi pak ale nepomohl ani Pepik001, který vystřídal Almona. Stejně jako v úvodním duelu pak padli energetici 1:5. Zlín tak rozhodl vyrovnané klání až v posledním možném duelu

EHL, 5. kolo: Energie – Zlín 2:3

Kubin - Mikin 6:1
Almon - JohnleClair 0:1
Pepik001 - pikej 4:1
Kubin & Almon - Mikin & JohnleClair 1:5
Kubin & Pepik001 - Mikin & Pikej 1:5

„Do zápasu se Spartou jsme šli s jasným cílem, konečně zvítězit po dvou velice smolných prohrách,“ začal hodnocení Jakub „Kubin“ Černo. „Do prvního zápasu jsem si řekl, že musím na soupeře vletět, a to se podařilo, když jsem po pěti minutách vedl už 3:0. Poté se utkání zdramatizovalo z 4:1 na 4:4, naštěstí jsem rozhodl v závěru dvěma góly Tavaresem a bylo hotovo,“ zakončil kapitán karlovarské trojice.

„Ve druhém zápase čekal Almona velice těžký soupeř Janík. Naše dvojka začala dobře, už po minutě Almon vedl, potom si ale zbytečnými fauly pokazil zápas a inkasoval smolné branky, nakonec bohužel prohrál 5:9. Pepik hrál s Makem vyrovnané utkání, nejprve prohrával 3:1, poté ale zabral a otočil výsledek na konečných 7:4,“ zhodnotil Kubin zbytek utkání jednotlivců.

„Do prvního 2v2 zápasu jsme šli s Almonem s tím, že chceme konečně zlomit tu smůlu jakou v doublech máme. Ze začátku se nám dařilo držet taktiku při vedení 1:0, poté jsme ale dostali tři rychlé branky. V posledních deseti minutách jsme ale neskutečně přidali, srovnali jsme na 3:3, nakonec se šlo do prodloužení. Jelikož jsme prodloužení v lize už hráli, věděli jsme co od toho chtít. Prodloužení bylo velice hektické. Nakonec jsme byli první v lize, kdo si vyzkoušel samostatné nájezdy. Já jsem ale chytil oba pokusy a Almon rozhodl svými góly,“ popsala karlovarská jednička první 2v2 bitvu.

„Ve druhém double zápasu jsme hráli s klidnými hlavami, i tak jsme ale chtěli vyhrát. Vzali jsme to trošku volněji, jelikož soupeř otevřel hru, a tak jsme zkoušeli různé kličky, finty atd. Rozhodně stojí za zmínku Pepikova branka, která by určitě vyhrála Zlatou helmu. Z brejku přehodil brankáře Datcjukovou fintou, nádherná branka. Většinu zápasu jsme soupeře tlačili, nakonec jsme se ale dostali do prodloužení, a následně do druhých nájezdů. Vyrovnanou sérii nakonec rozhodl Pepik. Nutně jsme potřebovali vyhrát, a to se Rozhodně povedlo, konečně jsme překonali smůlu a ukázali jsme také sílu týmu, když jsme otočili dvěma zápasy,“ zakončil Kubin.

EHL, 6.kolo: Energie – Sparta 4:1

Kubin - Arcade 6:4
Almon - OiSmjan1k 5:9
Pepik001 - MrMako18 7:4
Kubin & Almon - Arcade & OiSmjan1k 4:3sn
Kubin & Pepik001 - Arcade & MrMako18 3:2sn