HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Jubilejní góly a souboje se spoluhráči z reprezentace

Jednou jsi dole a jednou nahoře, tak to platilo pro týmy našich krajánků v zámoří. I když pravdou je, že výhry převažovaly a naši hokejisté a hokejistka si vedou na zkušené ve světě velmi dobře. Jiří Kulich si jde neúnavně za šancí zahrát si v NHL a s deseti góly je nejlepším střelcem týmu. První desítku gólů si odškrtl také Robin Sapoušek a i on vede pořadí kanonýrů. Dominik Rymon je sice druhým nejlepším střelcem, ale vede týmové bodování. Nejlepším střelcem je s dvanácti body také Adam Csabi. Ľubomír Kupčo je na třetím místě týmového bodování. Vede se i našim gólmanům Adamovi Dybalovi a Janu Bednářovi. Obránci Lucie Velinská a Matteo Kočí sice nesbírají body ve velkém, ale i tak svým týmům pomáhají.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Tým Jiřího Kulicha měl v uplynulém týdnu na programu venkovní dvojzápas s celkem Cleveland Monsters. Proti Jiřímu nastoupili jeho spoluhráči z dvacítky Stanislav Svozil a v roli druhého gólmana Pavel Čajan, který stál v brance na mistrovství světa juniorů v roce 2022. I když hráči Rochesteru své soupeře přestříleli v poměru 27:22, tak ani jednou neskórovali. Jiří Kulich měl tři gólové šance, ale domácího brankáře nepřekonal. K výhře Clevelandu přispěl asistencí Stanislav Svozil.

Do druhého duelu naskočil rovněž Lukáš Rousek, který se k týmu Rochester Americans vrátil den předtím. Jiří Kulich měl jednu střelu na branku, ale i ta stačila na to, aby skóroval. Pro Jiřího šlo o desátý gól v sezoně. I v tomto utkání si Stanislav Svozil připsal jednu asistenci. Dvě asistence si připsal i Lukáš Rousek. Jiří Kulich má po čtrnácti zápasech na kontě čtrnáct bodů (10+4) a je druhý v týmovém bodování. S deseti góly je nejlepším střelcem týmu. Tým Rochester Americans je s osmnácti body na třetím místě Severní divize, jenomže osmnáct bodů mají i týmy na prvních dvou místech.

16. listopadu 2023

Cleveland Monsters - Rochester Americans 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Jiří Kulich 3 střely na branku

18. listopadu 2023

Cleveland Monsters - Rochester Americans 5:7 (1:1, 1:3, 3:3)
Jiří Kulich 1+0, 1 střela na branku

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

V předchozím týdnu odehrál Matteo Kočí se svými spoluhráči pouze jeden zápas, v němž zavítali na led týmu Spokane Chiefs. Hráči Kamloops Blazers v tomto duelu dvakrát šli do vedení, ale jejich hostitelé dokazali pokaždé srovnat. Naposledy necelých sedm minut před koncem utkání. To nakonec došlo až do samostatných nájezdů, které jediným proměněným nájezdem rozhodl ve svůj prospěch tým Spokane Chiefs. Matteo Kočí je s pěti body (1+4) na desátém místě týmového bodování a třetí mezi nováčky. Tým Kamloops Blazers je se čtrnácti body na jedenáctém místě Západní konference.

19. listopadu 2023

Spokane Chiefs - Kamloops Blazers 3:2pp (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0 - 1:0)

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

Minulý týden měl tým Victoria Royals na programu tři domácí duely, přičemž dvakrát se utkal s celkem Kelowna Rockets. V prvním vzájemném souboji tým Robina Sapouška v polovině první třetiny dvakrát během minuty inkasoval, přičemž autorem druhého gólu byl Gabriel Szturc. Dalším krajánkem, který stál proti Robinovi, byl Marek Ročák. Robinův tým zvládl náskok svých soupeřů dotáhnout a v prodloužení rozhodnout duel ve svůj prospěch. Robin si v tomto duelu připsal tři gólové šance. Druhý zápas měl úplně jiný průběh. I tentokrát sice tým Kelowna Rockets šel jako první do vedení, když skóre otevřel Marek Ročák. Do konce první třetiny se však hráči Royals zvládli prosadit třikrát. Autorem třetího gólu v čase 18:39 byl Robin Sapoušek, který udeřil v početní výhodě a vstřelil si svůj desátý gól sezony.

Duel s týmem Lethbridge Hurricanes byl speciální, neboť byl zasvěcen domácím mazlíčkům v rámci Pet Appreciation Night (Noc ocenění mazlíčků). V rámci této akce se někteří z hráčů setkali se zástupci Raincoast Dog Rescue, kteří s sebou přinesli do týmové tělocvičny několik štěňat. Zajímavý byl i soupeř, který na led týmu Victoria Royals dorazil. Celek Lethbridge Hurricanes hraje ve Východní konferenci a mimo jiné za něj nastupuje například Noah Chadwick, prospekt Toronta Maple Leafs. Střelci Royals se v tomto zápase prosadili v každé třetině pouze jednou. Robin Sapoušek má na kontě devatenáct bodů (10+9) a je třetí v týmovém bodování. S deseti góly je však stále nejlepším střelcem týmu. Tým Victoria Royals je s dvaceti pěti body na pátém místě Západní konference.

13. listopadu 2023

Victoria Royals - Kelowna Rockets 3:2pp (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Robin Sapoušek 3 střely na branku

14. listopadu 2023

Victoria Royals - Kelowna Rockets 5:3 (3:1, 2:1, 0:1)
Robin Sapoušek 1+0, 3 střely na branku

17. listopadu 2023

Victoria Royal - Lethbridge Hurricanes 3:8 (1:3, 1:2, 1:3)
Robin Sapoušek 2 střely na branku

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Ve čtyřech duelech, který tým Dominika Rymona v předchozím týdnu odehrál, se z vítězství vždy radoval domácí tým. V prvních dvou utkáních to byl Everett Silvertips. Ten nejprve porazil celek Prince Albert Raiders. V tomto zápase si Dominik připsal jednu gólovou šanci. Následoval dvojzápas s týmem Seattle Thunderbirds. V prvním vzájemném střetnutí potěšili hráči Everett Silvertips své fanoušky vítězstvím. Dvěma góly k němu přispěl Dominik Rymon, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Ve druhém duelu byl v roli hostitele celek Seattle Thunderbirds. Také na konci tohoto utkání svítilo na tabuli skóre 4:1, ale tentokrát výhru slavili hráči a fanoušci Seattle Thunderbirds, i přestože měl Dominikův tým střeleckou převahu. Dominik přispěl třemi střelami na branku.

Cílem posledního výjezdu minulého týdne byl Portland, kde byl Everett Silvertips hosty celku Portland Winterhawks, jehož branku hájil Jan Špunar. Ten však ve třinácté minutě kvůli zranění odstoupil. V úvodu třetí třetiny domácí vedli 5:1. Stíhací jízdu zahájil ve čtyřicáté čtvrté minutě Dominik Rymon, který přidal i asistenci u čtvrtého gólů. Za Portland Winterhawks se z výhry radoval i obránce Marek Alscher. Dominik Rymon má po dvaceti třech zápasech na kontě dvacet sedm bodů (13+14) a vede týmové bodování. Se třinácti góly je druhým nejlepším střelcem týmu. Tým Everett Silvertips je s dvaceti sedmi body na čtvrtém místě Západní konference.

15. listopadu 2023

Everett Silvertips - Prince Albert Raiders 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Dominik Rymon 1 střela na branku

17. listopadu 2023

Everett Silvertips - Seattle Thunderbirds 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Dominik Rymon 2+0, 2 střely na branku

18. listopadu 2023

Seattle Thunderbirds - Everett Silvertips 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Dominik Rymon 3 střely na branku

19. listopadu 2023

Portland Winterhawks - Everett Silvertips 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)
Dominik Rymon 1+1, 2 střely na branku

United States Hockey League (USHL)

Ľubomír Kupčo (Des Moines Bucaneers)

Uplynulý týden strávili Bukanýři na cestách a navštívili tři různé soupeře. Prvním byl celek Omaha Lancers. Skóre v tomto utkání otevřel Ľubomír Kupčo. Bukanýři svou střeleckou převahu přetavili do sedmi gólů. Čtyři šance si vytvořil Ľubomír. Stejný počet šancí si slovenský útočník připsal i v utkání s týmem Lincoln Stars, který Bukanýři vyhráli 4:1. Ľubomír asistoval u třetího gólu. Duel s Waterloo Black Hawks skončil až prodloužením, ve kterém byli tentokrát úspěšnější domácí. Bukanýři i tak bodovali ve všech svých duelech minulého týdne. Ľubomír Kupčo je se třinácti body na třetím místě týmového bodování (5+8). Tým Des Moines Buccaneers je s osmnácti body na pátém místě Západní konference.

16. listopadu 2023

Omaha Lancers - Des Moines Buccaneers 1:7 (2:2, 1:3, 0:2)
Ľubomír Kupčo 1+0, 4 střely na branku

17. listopadu 2023

Lincoln Stars - Des Moines Buccaneers 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Ľubomír Kupčo 0+1, 4 střely na branku

18. listopadu 2023

Waterloo Black Hawks - Des Moines Buccaneers 3:2pp (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Ľubomír Kupčo 2 střely na branku

North America Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Na trip vyrazil tým Adama Dybala. Hráči Aberdeen Wings měli na programu dvojzápas s Austin Bruins. Adam v prvním utkání čelil třiceti jedna střelám. Čisté konto si udržel až do třicáté druhé minuty, nakonec nestačil na tři střely svých soupeřů. Také ve druhém utkání se Adam postavil do branky, ale v polovině utkání přenechal místo svému parťákovi Croixi Kochendorferovi. Z výhry se ve druhém vzájemném duelu radovali hráči Austin Bruins. Adam Dybal má po třinácti zápasech úspěšnost 90,17 %. Tým Aberdeen Wings je s devatenácti body na pátém místě Centrální divize.

17. listopadu 2023

Austin Bruins - Aberdeen Wings 7:3 (0:2, 3:5, 0:0)
Adam Dybal 28/31

18. listopadu 2023

Austin Bruins - Aberdeen Wings 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Adam Dybal 8/12

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

Týmu Adama Csabiho se v uplynulém týdnu povedl husarský kousek, neboť se utkal se stejnými soupeři jako týden předtím a oba duely skončily úplně stejným výsledkem jako v předchozích vzájemných utkáních. Nejprve Vipers vyrazili na led celku Merritt Centennials, který přestříleli v poměru 39/21 a slavili výhru 4:2. Druhým hostitelem Vipers byl tým Salmon Arm Silverback, který patří k lídrům skupiny. Brankář Vipers dokázal parádními zákroky i tentokrát vynulovat soupeřovi střelce, když zastavil 41 střel. Při hájení branky mu vydatně pomáhali i jeho spoluhráči. K výhře jedním gólem přispěl Adam Csabi. Adam má po devatenácti zápasech na kontě patnáct bodů (12+3). S dvanácti góly je Adam nejlepším střelcem týmu. Tým Vernon Vipers je s dvaceti osmi body na druhém místě divize.

17. listopadu 2023

Merritt Centennials - Vernon Vipers 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

18. listopadu 2023

Salmon Arm Silverback – Vernon Vipers 0:4 4:0 (0:1, 0:0, 0:3)
Adam Csabi 1+0

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Tým Toledo Walleye odehrál v minulém týdnu čtyři zápasy. Jan Bednář se do branky postavil ve třech z nich a dvakrát se společně se svými spoluhráči radoval z výhry. Dva duely se rozhodovaly v nájezdech. V tom prvním byli v nájezdové loterii úspěšnější hráči Wheeling Nailers a ve druhém se z výhry radoval Jan Bednář se svými spoluhráči. Hráči Toledo Walleye druhý domácí duel s celkem Kalamazoo Wings odehráli ve speciálních dresech s fialovými prvky na podporu iniciativy Hokej bojuje s rakovinou (Hockey Fights Cancer). Jan Bednář se zatím do branky postavil v šesti zápasech a má úspěšnost 88,3 %. Tým Toledo Walleye je s osmnácti body na třetím místě Západní konference.

15. listopadu 2023

Toledo Walleye - Wheeling Nailers 5:6sn (2:2, 1:3, 2:0 - 0:0 - 0:1)
Jan Bednář 17/22

17. listopadu 2023

Toledo Walleye - Kalamazoo Wings 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Jan Bednář 22/24

18. listopadu 2023

Fort Wayne Komets - Toledo Walleye 2:3sn (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0 - 0:1)
Jan Bednář 24/26

19. listopadu 2023

Indy Fuel - Toledo Walleye 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Jan Bednář 0/0

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Lucie Velinská (Balmoral Hall)

V předchozím týdnu byla na programu další várka zápasů JWHL. Od 17. do 19. listopadu hráčky Balmoral Hall odehrály čtyři zápasy a z výhry se radovaly v prvním a ve čtvrtém. V utkání s týmem Northwood School se proti Lucii v obraně činila Tereza Mašková, která z tohoto duelu vyšla se svými spoluhráčkami vítězně. Posledním soupeřem byl tým Pacific Steelers a Lucie Velinská si v tomto utkání připsala asistenci u vítězného gólu. Další zápasy JWHL se odehrají od 15. do 17. prosince. Lucie Velinská si v osmi zápasech nasbírala tři body (1+2). Tým Balmoral Hall je po devíti zápasech s dvanácti body na prvním místě kategorie U19.

17. listopadu 2023

Washington Pride - Balmoral Hall 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

18. listopadu 2023

Balmoral Hall - North American Hockey Academy 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

18. listopadu 2023

Northwood School - Balmoral Hall 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

19. listopadu 2023

Pacific Steelers - Balmoral Hall 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Lucie Velinská 0+1