HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Po Csabim dvacetigólovým střelcem i Kulich! Ocenění pro Rymona

Poslední březnový týden bylo v zámoří opět pěkně živo. Jiří Kulich pomohl svému týmu k výhře a pokořil navíc druhou sezonu v řadě hranici dvaceti gólů. Dominik Rymon získal dvě týmová ocenění a se svými spoluhráči srovnali čtvrtfinálovou sérii. Bodovali Adam Csabi i Filip Krajčík, kteří se svým týmem vkročí do play-off vítězně. Týden se úplně nevyvedl Adamovi Dybalovi a jeho spoluhráčům. Výhru Toledu vychytal Jan Bednář.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

V minulém týdnu vyrazili Americans na trip. Nejprve si opět změřili síly s týmem Syracuse Crunch a po třetí v měsíci ve vzájemném utkání zvítězili. Zajímavostí je, že jediné dvě branky utkání padly v první třetině. Pod druhou se podepsal Jiří Kulich, pro kterého šlo zároveň o dvacátý gól v sezoně, na který mu nahrál jeho parťák Isak Rosén. Jiří tak dvě sezony za sebou dosáhl na hranici dvaceti vstřelených gólů. V utkání se Syracuse Crunch byl navíc vyhlášen třetí hvězdou.

Posledním březnovým soupeřem byl celek Cleveland Monsters. Už ve druhé minutě šli Americans do vedení, skóre pak soupeři srovnali v sedmnácté minutě. Po bezbrankové druhé třetině si Cleveland převzal vedení už v čase 40:40 a v čase 43:52 pak vedl o dva góly. Na dostřel se Americans dostali v čase 44:31. A o prodloužení, jak se později ukázalo, si svým gólem řekl Jiří Kulich v čase 48:13. Do konce zápasu se žádný ze střelců neprosadil a tak přišlo na řadu prodloužení. To ve prospěch Americans už po dvaceti jedna sekundách rozhodl Jeremy Davies.

Jiří Kulich se po tomto týdnu v týmovém bodování vyhoupl na třetí místo, když ve 49 zápasech nasbíral 38 bodů (21+17). S 21 góly je Jiří nejlepším střelcem týmu. Rochester Americans je na 3. místě Severní divize se ziskem 75 bodů. Přičemž ztrácí dva body právě na tým Cleveland Monsters, který je druhý. A o tuto pozici se oba celky utkají první dubnový týden.

27. března 2024

Syracuse Crunch - Rochester Americans 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Jiří Kulich 1+0, 2 střely na branku

30. března 2024

Cleveland Monsters - Rochester Americans 3:4pp (1:1, 0:0, 2:2 - 0:1)
Jiří Kulich 1+0, 2 střely na branku

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Tým Everett Silvertips ještě před vypuknutím čtvrtfinálové série s celkem Vancouver Giants zveřejnil přehled týmových cen, které byly uděleny v závěru základní části. Mezi oceněnými nechyběl Dominik Rymon, který byl v rámci Booster Club Awards oceněn jako Graduates (Absolvovent), tedy hráč ročníku 2004 způsobilý hrát v příští sezoně profesionální hokej. Dominik rovněž získal i Coach’s Award. Cenou trenéra byl oceněn za příklad, který dává nejen na ledě, ale i mimo něj tím, že nejen boduje, ale i za styl své hry.

Poslední březnový víkend vypuklo čtvrtfinále Západní konference. Týmu Everett Silvertips třetí místo po základní části postavilo do cesty celek Vancouver Giants, který skončil šestý. První duel série vyšel lépe Giants. V jehož dresu bodoval Adam Titlbach, který si připsal asistenci u druhého gólu. Dominik Rymon si připsal tři střely, ale na hostujícího gólmana nevyzrál. Po přestřelce v prvním duelu oba týmy v tom druhém góly už tolik neplýtvaly. Ke srovnání série Everettu stačily dva góly. Dominik Rymon poslal na branku soupeře pět střel. Série se za stavu 1:1 stěhuje na led Vancouver Giants.

29. března 2024

Everett Silvertips - Vancouver Giants 4:6 (2:4, 1:0, 1:2)
Dominik Rymon 3 střely na branku

30. března 2024

Everett Silvertips - Vancouver Giants 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Dominik Rymon 5 střel na branku

North American Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Poslední březnový trip nevyšel týmu Aberdeen Wings, který odehrál dvojzápas s celkem Bismarck Bobcats, který je na druhém místě Centrální divize. V prvním duelu se do branky postavil Adam Dybal, který zlikvidoval 21 z 25 střel. V čase 36:00 si s ním místo vyměnil Croix Kochendorfer, který zastavil 21 z 24 střel. Ve druhém duelu se do branky postavil Croix Kochendorfer, který ji v čase 16:38 po čtvrtém gólu přenechal na 37 sekund Adamovi Dybalovi. Od jeho návratu uplynulo něco přes minutu a Adam Dybal se mezi tři tyče postavil znovu. Než se stihl rozkoukat, tak už inkasoval.

Adam v tomto duelu strávil nakonec v brance necelých třicet dva minut, během kterých na něj šlo dvacet jedna střel a sedmnáct z nich zastavil. Jeho parťák pak v brance odkroutil něco přes dvacet osm minut (10/14). První dubnový víkend čeká Aberdeen Wings dvojzápas s celkem Austin Bruins a půjde o utkání o třetí místo Centrální divize, které nyní drží Aberdeen Wings s 61 body a o dva body méně má právě Austin Bruins. Adam Dybal odchytal 38 zápasů s úspěšností 90,8 %.

29. března 2024

Bismarck Bobcats - Aberdeen Wings 7:2 (2:1, 3:0, 2:1)
Adam Dybal 21/25

30. března 2024

Bismarck Bobcats - Aberdeen Wings 8:0 (5:0, 1:0, 2:0)
Adam Dybal 22/25

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi a Filip Krajčík (Vernon Vipers)

Minulý týden Vipers zahájili utkáním s týmem Prince George Spruce Kings. Tentokrát však neplatilo do třetice všeho dobrého a ve třetím vzájemném duelu Vipers padli v prodloužení. Sice se už v šesté minutě ujali vedení, ale po chvíli bylo srovnáno a pak už Vipers do konce utkání dotahovali. Díky gólu Noaha Doreyho, který skóroval v čase 59:59 šel zápas do prodloužení, které ve svůj prospěch rozhodli hostující hráči. Filip Krajčík asistoval u prvního gólu Vipers a Adam Csabi vytvořil šance pro třetí a čtvrtý gól.

Na play-off se Vipers naladili vítězně v utkání s týmem Powell River Kings poté, co v prvních dvou vyrovnaných třetinách poslali do branky svých hostů pět gólů. U čtvrtého a pátého gólu asistoval Filip Krajčík, který nastoupil ve druhém obranném páru. Play-off Vipers odstartují na domácím ledě a utkají se s celkem Trail Smoke Eaters, který skončil na pátém místě divize. Hraje se na čtyři vítězné zápasy.

Adam Csabi v základní části odehrál 54 zápasů v nichž si nasbíral 39 bodů (20+19) a skončil na čtvrtém místě týmového bodování. Zároveň byl nejlepším nováčkem a s 20 góly druhým nejlepším střelcem. Dařilo se také Filipovi Krajčíkovi, kterému očividně kanadský styl hokeje svědčí. Ve dvanácti zápasech si připsal 7 bodů (1+6). Oba naši mladíci si užili i autogramiádu s fanoušky Vipers. Tým Vernon Vipers zakončil základní část na čtvrtém místě divize se ziskem 68 bodů.

29. března 2024

Vernon Vipers - Prince George Spruce Kings 5:6pp (1:2, 1:2, 3:1 - 0:1)
Adam Csabi 0+2 Filip Krajčík 0+1

29. března 2024

Vernon Vipers - Powell River Kings 6:2 (0:0, 1:1, 5:1)
Filip Krajčík 0+2

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Zápasový program posledního březnového týdne zahájili hráči Toleda na ledě celku Indy Fuel, odkud si přivezli všechny body. Branku Toleda hájil John Lethemon. Stejným výsledkem skončil i domácí duel s týmem Wheeling Nailers. Tentokrát se do branky postavil Jan Bednář, který zastavil 22 z 24 střel. Možná to bude znít neuvěřitelně, ale za stavu 3:2 skončil i třetí duel Toleda minulého týdne s týmem Indy Fuel. Tentokrát se však o výsledku rozhodlo až v nájezdech. Jan Bednář kryl záda Johnovi Lethemonovi. Jan Bednář odchytal 32 zápasů s úspěšností 89,6 %. Toledo Walleye je s 95 body na druhém místě Západní konference.

27. března 2024

Indy Fuel - Toledo Walleye 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Jan Bednář 0/0

29. března 2024

Toledo Walley - Wheeling Nailers 3:2 0:1, 1:0, 2:1)
Jan Bednář 22/24

30. března 2024

Toledo Walleye - Indy Fuel 3:2sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0 - 1:0)
Jan Bednář 0/0