HC Energie Karlovy Vary

Energie si pojistila talentovaného útočníka, novou smlouvu má mladý Šik

Dalším, jehož služby si vedení karlovarské Energie pojistilo, je mladý útočník Otakar Šik. Talentovaný hráč, který pravidelně nastupoval v mládežnických reprezentacích, podepsal na západě Čech novou smlouvu na dvě sezony.

Otakar Šik zůstane v lázeňském městě minimálně ještě další dva roky, ve smlouvě má navíc opci na další rok.

OtakarŠik
útočník
Z 14
G 2
A 1
B 3

„Otakar Šik je náš hráč, který byl minulou sezonu součástí projektu v Litoměřicích. Myslíme si, že udělal zase další posun, aby se dostal do základního kádru a vybojoval si stálé místo v sestavě. Proto jsme mu nabídli smlouvu na další roky,“ komentuje tento podpis Martin Pešout, hlavní trenér karlovarské Energie.

Karlovarský odchovanec začal uplynulý ročník ve druhé nejvyšší soutěži, v rámci projektu Dukla oblékal dres Litoměřic. V devatenácti zápasech za Stadion nastřádal dva góly a čtyři asistence.

V prosinci jej čekal juniorský šampionát, který pořádal Třinec s Ostravou. Šik naskočil se lvem na prsou do pěti klání.

Šanci dostal rodák z Karlových Varů také v české nejvyšší soutěži. Pod Martinem Pešoutem odehrál čtrnáct duelů, dvakrát skóroval a zapsal jednu asistenci.

Dva další zápasy stihl v Chance lize v barvách partnerského Sokolova. Za Baník stihl jeden gól.

„Prodloužení smlouvy v Karlových Varech si strašně vážím. Je to splněný sen hrát ve Varech před tak skvělými fanoušky, jaké má Energie. Beru to jako potvrzení, že to, co dělám, je správná cesta a hlavně další motivace do dalších let,“ říká k setrvání v mateřském klubu sám Šik.