HC Energie Karlovy Vary

Energie v Chance lize: Čtyři karlovarští zástupci v žebříčku TOP 100

Portál hokej.cz sestavil žebříček sta nejlepších hráčů druhé nejvyšší hokejové soutěže v Česku za uplynulý rok. Na seznamu figurují i jména čtyř energetiků, kteří většinu sezony strávili právě na hostování v Chance lize.

Na kompletní žebříček sta nejlepších hráčů uplynulé sezony se můžete podívat ZDE.

Nicolas Hlava - 31. místo

Nejvýše postaveným energetikem byl útočník Nicolas Hlava. Velký bojovník hájil barvy Chomutova, kde odehrál osmačtyřicet klání. Pirátům pomohl osmnácti góly a sedmadvaceti asistencemi a v týmovém bodování skončil na druhém místě za ex-karlovarským Petrem Stloukalem.

Hlava naskočil na začátku sezony také do šesti duelů v Tipsport extralize, ve svém karlovarském působení však nebodoval.

Martin Weinhold - 49. místo

Talentovaný obránce udělal za sezonu v prvoligovém Přerově velký pokrok. Weinhold patřil k elitním defenzivním hráčům celého týmu, neztratil se ale ani v ofenzívě, když zaznamenal v dvaapadesáti duelech dvacet kanadských bodů (3+17).

V závěru sezony nakoukl také do české nejvyšší soutěže, karlovarští trenéři si jej vytáhli na dvě klání. Ve vůbec posledním startu sezony potkala Weinholda velká smůla, mladý bek si totiž poranil rameno.

Tomáš Vildumetz - 55. místo

Ústí nad Labem nezažilo zrovna povedený ročník, nicméně z individuálního hlediska s ním může být spokojený karlovarský útočník Tomáš Vildumetz. Teprve jednadvacetiletý hráč zazářil jednačtyřiceti body (12+29) ve čtyřiačtyřiceti zápasech. Zaslouženě se tak stal nejproduktivnějším ústeckým hokejistou.

Karlovy Vary si výkonů talentovaného forvarda všimly a v závěru ročníku dostal Vildumetz šanci v Tipsport extralize. V dresu Energie se letos představil čtrnáctkrát, z čehož dokázal třikrát bodovat (1+2). Karlovarský klub se s ním navíc dohodl na nové smlouvě a v létě by měl bojovat o pevné místo v základní sestavě.

Jaromír Kverka - 91. místo

Tahoun Sokolova. Jaromír Kverka mladší byl nejproduktivnějším hráčem partnerského Baníku, když v pětapadesáti utkáních vsítil sedmnáct branek a přidal dvacet čtyři gólových nahrávek.

Devět ze zmíněných duelů odehrál v dresu chomutovských Pirátů, kam zamířil na konci sezony.


Foto: hcsokolov.cz