HC Energie Karlovy Vary

Energie v NHL: Nejtvrdší střela či nová smlouva. Jak si vede za mořem Martin Frk?

Karlovarský odchovanec Martin Frk v National Hockey League zapisuje už čtvrtou sezonu v řadě. Před začátkem aktuálního ročníku neměl jisté angažmá v nejlepší hokejové lize světa, teď si však dělá jméno v prvním týmu Los Angeles Kings.

Detroit se rozhodl neprodloužit mu smlouvu, hokejová veřejnost jej tipovala na odchod do Ruska. Místo toho se odchovanec Energie Martin Frk přeci jen nabídky z NHL dočkal a o svou šanci mezi nejlepšími se rozhodl zabojovat v organizaci Kings.

Cesta rodáka z Pelhřimova začala na farmě v Ontariu. Šestadvacetiletý útočník si svými výkony nahlas říkal i o šanci v National Hockey League, vždyť za sedmatřicet zápasů v AHL má na kontě třiadvacet branek a třináct asistencí.

Hned ve svém prvním utkání ukázal, proč si ho Králové nahoru vytáhli. Frk se podílel na výhře nad San Jose dvěma góly.

Frk se sice následně vrátil na několik zápasů do AHL, nicméně během svého pobytu na farmě o sobě dal vědět celému hokejovému světu. Na All-Star Game vytvořil nový zámořský rekord v tvrdosti střely, český bombarďák zaznamenal dělovku, která letěla rychlostí 175,7 km/h.

V tuto chvíli patří karlovarský odchovanec mezi stabilní články sestavy Kings. V deseti startech za kalifornský celek nastřílel pět gólů a na další jeden nahrál.

Svými výkony si Martin Frk vysloužil i dvouleté prodloužení smlouvy, během kterého si vydělá 1,45 milionu dolarů.

Frkova rekordní dělovka