HC Energie Karlovy Vary

Extraligová NEJ: Skuhravý pálí 170km/h, Novotný čtvrtý mezi gólmany

Druhého ročníku soubojů o Extraligová NEJ se v letošním roce poprvé účastnili i energetici a ostudu rozhodně neudělali. Na vítěze jednotlivých disciplín sice ještě musíme počkat, už teď vám ale můžeme ukázat, jak si vedli Václav Skuhravý, Filip Novotný, Jakub Flek, Matic Podlipnik a Tomáš Rachůnek.

Nejtvrdší střelec

Václav Skuhravý – 4. místo – 170km/h

Do soutěže o nejtvrdší extraligovou střelu se vrhl kapitán Energie a klubová legenda Václav Skuhravý. Zkušený útočník měl úžasnou sérii, kdy se od prvního pokus postupně zlepšoval až na výslednou hodnotu 170km/h, která by vloni stačila na výhru! Do soutěže šel přitom s handicapem, se sešitým prstem na ruce, stehy mu přitom během třetího pokusu praskly, i tak se ve čtvrtém pokusu ještě zlepšil.

„Důležité bylo hlavně dobře trefit puk, protože když se trefí trochu špičkou nebo se trochu zavrtí, tak to není taková rána. Závisí hodně i na rychlosti a nápřahu,“ uvedl po natáčení karlovarský kapitán.

Nejšikovnější brankář

Filip Novotný – 4. místo – 1 gól

V disciplíně Nejšikovnější brankář nemohl Energii reprezentovat nikdo jiný než Filip Novotný. Sedmadvacetiletý brankář je znám svou výbornou prací s holí, kterou často vypomáhá spoluhráčům při rozehrávce. Pravidla disciplíny byla jasná, trefil přes celou délku kluziště odkrytou branku, puk navíc musel vzduchem přeletět červenou čáru.

„Nebylo to nic moc, protože jsem dal jen jednu branku a těch pokusů moc nebylo. Bylo to těžké, ale jeto pro brankáře hodně speciální disciplína, v zápase se moc nevyužije,“ uvedl brankář Energie. I když…„V zápase už jsem to zkoušel, ale pro mě je důležitější vítězství týmu a nechci ohrozit výsledek. Párkrát jsem to zkusil, ale nedovolil jsem si úplně riskovat. Není to úplně můj cíl.“

Nejrychlejší bruslař

Jakub Flek – 12. místo – 14,59s

Když se řekne Jakub Flek, vybaví si většina, nejen karlovarských fanoušků, hráče s obrovským zrychlením, i proto byla nominace do soutěže o nejrychlejšího bruslaře jasná. Fyzicky náročnou disciplínu ale karlovarský štírek absolvoval po náročném dopoledním tréninku, možná i proto nakonec neskončil mezi těmi nejlepšími.

„Bylo to náročné, čekal jsem to popravdě lehčí. Nejhorší byla druhá zatáčka, kam najedete v plné rychlosti a dost vás to vynese,“ uvedl po druhém pokusu.

Nejšikovnější hráč

Tomáš Rachůnek – 12. místo – 38,64s

Disciplína, která snad nejvíce prověřila všestrannost jednotlivých hráčů, to byla soutěž o Nejšikovnějšího hráče. Slalom mezi kužely či vedení puku, to si na vlastní kůži vyzkoušel útočník Tomáš Rachůnek.

„Bylo to o šikovnosti, ale bylo to celkem dlouhé, takže se u toho člověk i zapotí,“ uvedl karlovarský šikula. A kdo byl největším technikem mezi bratry Rachůnkovými? „Karel obránce, tak se spíš věnoval jiným věcem, ale s Ivanem jsme se tomu věnovali, ten má taky velice dobrou techniku. Byl starší, tak byl vždy o krok napřed, tak byl lepší,“ dodává s úsměvem Rachůnek.

Nejpřesnější střelec

Matic Podlipnik – 14. místo – 5 terčů – 7,69s

Sestřelit co nejrychleji pět terčů zavěšených v brance? Do téhle náročné disciplíny se pustil z karlovarských hráčů energetik Matic Podlipnik, který tak byl mezi čtrnácti soutěžícími vůbec jediným obráncem! Na pět terčů nakonec potřeboval sedm střel.

„Největší problém byl trefit to do víka, ale nevím proč, protože normálně po tréninku to trénuji. Střelbu piluju dost často, ale z větší vzdálenosti, protože v zápase se málokrát dostanu tak blízko,“ uvedl Matic Podlipnik.