HC Energie Karlovy Vary

Flek: Vzal jsem to a trefil, kam jsem mířil

V zápase proti Pardubicím se blýskl Jakub Flek hned dvěma gól i díky čemuž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Tak idylické to v pátek ale nebylo. „Nechodily nám puky do hole. Předržovali jsme to, vymýšleli jsme kraviny,“ hodnotil Flek páteční duel.
V první třetině se vám podařilo vstřelit gól hned dvakrát, do konce té druhé jste však o vedení přišli. Co za tím stálo?
Možná to byla trochu lehkovážnost, že jsme si mysleli, že vedeme 2:0 a nemůže se nám nic stát. Přestali jsme se vracet, nebyla tam naše urputnost v obraně, co jsme předváděli v předchozích zápasech a soupeř toho využil. Dostali jsme ho na koně a podle mého nás dnes i přehráli. Naštěstí jsme využili víc šancí a tři body jsou důležité.

Od začátku zápasu vám nejezdily nohy. Mohla v tom hrát roli i důležitost utkání??
Říkali jsme si, že ten zápas je důležitý, když ho dnes zvládneme, tak jim odskočíme na 15 bodů. Nohy nám ale dnes nešly, nevím čím to je, ale nejezdilo nám to. Nechodily nám puky do hole. Předržovali jsme to, vymýšleli jsme kraviny, to pak soupeř trestal. My pak ale naštěstí také.

Vy i Roman Vlach jste prostřelili Hamerlíka nad lapačku, předcházela tomu nějaká příprava?
Určitě ne. Já jsem prostě koukl, kde stojí a už jsem byl tak zavařený z toho oslabení, že jsem byl rád, že jsem tam dojel. Vzal jsem to a trefil tam, kam jsem mířil. Že bych se ale připravoval, že mu dáme všechny góly nahoru nad lapačku, tak to rozhodně ne.

V průběhu třetí třetiny šel váš výkon nahoru. Nakopl tým i neuznaná branka Pardubic?
To si myslím, že ne. Můžeme být rádi, že to tak dopadlo. My jsme si řekli v kabině o druhé přestávce, že takhle to nejde. Že musíme začít hrát pořádně a naštěstí se nám to povedlo.

Pomýšlel jste po vstřelení druhého gólu na hattrick?
Pomýšlel jsem na to, abychom dovedli zápas do vítězného konce.

Pardubice se ještě dvě minuty před sirénou dotáhly na rozdíl jediné branky. Měli jste strach, že přijdete o vedení?
Strach je tam asi vždy. Zvláště, když jsme je to nechali takto srovnat. Naštěstí kluci to poté dokopali, takže v pohodě.

V předchozích dnech jste podepsal smlouvu na další dvě sezóny, jak dlouho jste se rozhodoval?
Nějaká jednání tam byla. Já jsem chtěl ale zůstat v Karlových Varech, jsem tu rád. Jsem tu už sedmou sezónu, s klukama tu máme super partu. Od trenérů mám důvěru, hraji hodně, přesilovky, oslabení. Snažím se jim to vracet nejlépe, jak mohu. Jsem rád, že jsme se domluvili, a že jsem tu mohl zůstat.

V neděli jedete na derby do Plzně, co od toho očekáváte?
Doufám, že dobrý hokej. Do Plzně se těším, protože jsem tam vyrůstal. Žil jsem tam skoro patnáct let. Určitě přijde hodně lidí a doufám, že udělají pořádnou atmosféru, byť budou fandit domácímu týmu. Doufám, že si odvezeme tři body.

Související články

Preview k zápasu | čt 6.12.2018

Energii čekají trápící se Pardubice