HC Energie Karlovy Vary

Flek na MS: Do derby v první formaci a s Áčkem na dresu!

Karlovarský útočník Jakub Flek se na Mistrovství světa poprvé v kariéře představil v elitní formaci! Hlavní trenér národního týmu Filipem Pešán se totiž rychlonohého energetika rozhodl společně s Filipem Chytilem a Filipem Zadinou postavit v zápase proti Slovensku do prvního útoku. A to ještě nebylo vše, Flek ve federálním derby vyjel k utkání s Áčkem na dresu pro zástupce kapitána!

Karlovarský útočník odehrál v zápase proti Slovensku, které Česko vyhrálo vysoko 7:3, více než 15 minut, doposud nejvíc v jednom utkání. Oproti původně avizované sestavě měl vedle sebe v první formaci Robina Hanzla, který nahradil Filipa Chytila, jenž se zranil během předzápasového rozbruslení.

Flek v utkání tradičně hýřil aktivitou, v první třetině se dostal i do slibné šance, brankáře Hudáčka však překonat nedokázal. Ještě předtím, ve vůbec prvním střídání utkání, byl na ledě u úvodního gólu z hole Filipa Zadiny. Další povedený moment zapsal při druhé brance Česka, kdy forčekingem donutil soupeře k chybě, která nakonec vyústila v gól Michaela Špačka.