HC Energie Karlovy Vary

Herní týden: Zkušenost zvítězila, nejvšestrannějším sportovcem kapitán Skuhravý!

Karlovarští hokejisté za sebou mají už pět týdnů letní přípravy na novou extraligovou sezonu. V tom dosud posledním je čekala zřejmě nejpříjemnější dřina, čtyři dny plné sportovních turnajů. Kombinace tenisu, fotbalu, nohejbalu, volejbalu a stolního tenisu vyšla nejlépe kapitánu Václavu Skuhravého, který se stal celkovým vítězem herního týdne!

Jedenačtyřicetiletému kapitánovi Energie sice nevyšel hned první den, kdy v tenisovém turnaji po volném losu v úvodním kole vypadl s Janem Hladonikem, další dny ale vše napravil. Skuhravého tým ovládl fotbalový turnaj, pod jeho vedením navíc další družstvo bralo stříbro v nohejbale. Ve středu sice přišlo zaváhání v plážovém volejbale (Skuhravého tým byl čtvrtý ze šesti družstev), bronz v závěrečném klání ve stolním tenise ale nakonec stačil Václavu Skuhravému k celkovému prvenství. To uhájil o dva body před Ondřejem Beránkem, další dva body pak na třetí příčce ztratil brankář Jan Bednář.

Konečné pořadí

1. Václav Skuhravý – 85 bodů
2. Ondřej Beránek – 83 bodů
3. Jan Bednář – 81 bodů
4. Tomáš Vildumetz – 80 bodů
5. Michal Plutnar – 79 bodů



Pondělí 1.6.2020 – TENIS (areál Tenisový klub Lokomotiva Karlovy Vary)

Úvod herního týdne ovládl ten nejzkušenější, který se tenisu věnuje hodně i ve volném čase. Karlovarský trenér Martin Pešout jako nasazená jednička po volném losu na úvod pavouka postupně porazil Martina Osmíka, Tomáše Redlicha a Ondřeje Beránka. Ve vyrovnaném finále pak udolal Petra Šenkeříka.



Pořadí tenisového turnaje

1. Martin Pešout
2. Petr Šenkeřík
3. - 4. Ondřej Beránek, Tomáš Vildumetz

Úterý 2.6.2020 – FOTBAL A NOHEJBAL (Sportovní areál Otovice)

V úterý odpoledne čekaly na energetiky hned dvě sportovní události. Fotbalový turnaj ovládla pětice Skuhravý – Beránek – Plutnar – Machač – Bednář, která ve čtyřech utkáních hraných na 5 minut ani jednou neinkasovala, se skóre 7:0 a třemi výhrami a jednou remízou brala mezi pěti družstvy jasné prvenství.

Pořadí fotbalového turnaje

1. Tým Skuhravý (Skuhravý, Beránek, Plutnar, Machač, Bednář)
2. Tým Rohan (Rohan, Kohout, Šenkeřík, Weinhold, Vildumetz)
3. Tým Pešout (Pešout, Flek, Pulpán, Hladoník, Přibyl)



Nohejbalové klání trojic přineslo druhé prvenství trenéra Pešouta ve dvou dnech. Turnaj, jehož se zúčastnilo devět tříčlenných týmů, odstartoval ve třech skupinách, z nichž vítěz postoupil do finálové skupiny. V ní se nakonec nejlépe dařilo trojici ve složení Martin Pešout – Martin Kohout – Jiří Kastner, která za celý turnaj ztratila pouhé dva sety.

Pořadí nohejbalového turnaje

1. Tým Pešout (Pešout, Kohout, Kastner)
2. Tým Skuhravý (Skuhravý, Vildumetz, Plutnar)
3. Tým Pulpán (Pulpán, Osmík, Knápek)



Středa 3.6.2020 – BEACH VOLEJBAL (areál Volejbalového klubu Karlovy Vary)

Do třetího soutěžního dne si energetici pozvali i posily z volejbalového klubu VK ČEZ Karlovarsko. Šest pětičlenných týmů se nejprve utkalo ve dvou základních skupinách, po jejich dohrání následovalo play-off a zápasy o končené umístění. V úvodní části turnaje se nejlépe vedlo týmům Ondřeje Beránka a Martina Kohouta, vítězové obou skupin se úspěšně popasovali i s nástrahami play-off a ve finále si to rozdali o celkové prvenství. V něm se po dramatickém průběhu nakonec z výhry radoval tým kolem Martina Kohouta.

Pořadí beach volejbalového turnaje

1. Tým Kohout (Kohout, Osmík, Redlich, Plutnar, Fišer)
2. Tým Beránek (Beránek, Weinhold, Novotný, Machač, Baláž)
3. Tým Vondráček (Vondráček, Koblasa, Bednář, Mikúš, Houda)



Čtvrtek 4.6.2020 – STOLNÍ TENIS (ZŠ Krušnohorská)

Vyvrcholení vyrovnaného zápolení nabídl čtvrteční turnaje ve stolním tenise. Před jeho startem útočili na prvenství z předních pozic Martin Kohout s Ondřejem Beránkem či Michalem Plutnarem, z výhry se nakonec radoval ten čtvrtý vzadu, Skuhravému totiž k celkovému prvenství při zaváhání výše jmenovaných nakonec stačilo semifinále. Finálový zápas turnaj nakonec ovládl Petr Koblasa, který přetlačil Tomáše Mikúše.

Pořadí turnaje ve stolním tenise

1. Petr Koblasa
2. Tomáš Mikúš
3. – 4. Václav Skuhravý, Lukáš Pulpán