HC Energie Karlovy Vary

Hladonik: Věřili jsme si, ale otočit se nám zápas už znovu nepodařilo

Jan Hladonik po parádní kombinaci srovnal na 2:2, energetikům se ale ani díky jeho gólovému zápisu nepodařilo vyhrát. „Víme, že Hradec má výborné první třetiny. Připravovali jsme se na to, ale bohužel se nám úvodní dějství v posledních zápasech moc nedaří," zhodnotil mladý útočník první polovinu zápasu.

Honzo, sehráli jste s Hradcem vyrovnaný zápas, který se rozhodoval až ve třetí třetině. Jak ho hodnotíte?
Jak už bylo řečeno, tak ten zápas byl velice vyrovnaný. My jsme věděli, že to bude přetahovaná o jeden gól. Bohužel nám soupeř ve třetí třetině odskočil a nám už se to nepodařilo dotáhnout.

Dvě branky, díky kterým Mountfield odskočil, padly krátce po sobě…
Upřímně, já jsem ten první ani neviděl. Ten druhý, nevím jestli tam byla špatná komunikace, nebo jestli jsme to špatně rozehráli. Budeme se na to muset podívat na videu a něco si k tomu říct.

Jak to ovlivnilo urkání? Dokázali jste se poměrně rychle vrátit do hry, nakonec ale i přesto, že máte silné závěry, tak se vám nepodařilo vyrovnat…
Bohužel bylo stěžejní to, že dokázali odskočit o ty dvě branky. Kdybychom prohrávali jen o jeden, tak třeba s tím zápasem ještě něco uděláme, ty dva na nás ale byly dnes moc.

Do utkání vstoupil lépe Hradec. Řekli jste si k tomu o přestávce něco s trenéry?
My jsme se na to chystali. Víme, že Hradec má výborné první třetiny. Připravovali jsme se na to, ale bohužel se nám začátky v posledních zápasech moc nedaří.

Předchozí zápas s Mountfieldem jste vyhráli jasně 4:0. Utkání rozhodly hlavně brejky, jak moc byl Hradec lepší v defenzivě oproti minulému utkání?
Hradec byl dnes silný v obraně. Oni mají velké beky, hraje se proti nim špatně.

V sestavě jste naskočil v první formaci, podařilo se vám i skórovat. Jak ta situace vznikla?
Začalo to rozehrávkou od beků, kteří nám to výborně posunuli. Já jsem to od modré sklepl na Jakuba Fleka, který výborně viděl Kašičku, ten mi to potom de facto dal do prázdné brány.

Celé utkání jste museli dotahovat, nevysílilo vás to?
Možné to je. Poslední dobou spoustu zápasů hrajeme o gól, dotahujeme. Nějaká únava tam byla, ale určitě to nebyl ten důvod, proč jsme dnes prohráli.

Petr Koblasa dokázal tři minuty před koncem snížit na rozdíl jediného gólu. Pak jste zkoušeli hru v powerplay, jak moc jste si věřili?
Chtěli jsme dát ten gól a dostat utkání do prodloužení. Věřili jsme si, protože se nám to nejednou podařilo. Bohužel se to dnes nepovedlo.

David Kaše dnes zaznamenal tři body. Jak moc citelná ztráta to pro tým bude, pokud by on společně Jakubem Laukem po účasti na Channel One Cupu odcestoval zpět do zámoří?
Ztráta by to byla velká. David Kaše je náš první centr a nejlepší útočník. I přesilovky hrajeme přes něj, takže ztráta by to určitě byla. Uvidíme ale, jak se ta situace vyvine.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | čt 10.12.2020

Energie opět doma, přijíždí Mountfield