HC Energie Karlovy Vary

I junioři už jsou zpět na ledě. Ve čtvrtek je čeká první příprava

Několik týdnů volna a zpět zase na led. Nejstarší mládežnickou kategorii čeká nejen bohatý program, ale i nutnost řešení nemalých problémů. Václav Eismann začal další fázi přípravy na nový extraligový ročník se svými svěřenci už minulé úterý. Jak náročné bude doplnění sestavy po odchodu klíčových hráčů?

V srpnu bude fungovat jen jedna hala, což zasáhlo Eismannovi a jeho svěřencům do plánů. „Začali jsme už dříve, než jsme plánovali, konkrétně 19. července. Čeká nás asi jedenáct přípravných utkání, přičemž bude hlavní prověrkou samozřejmě turnaj o pohár hejtmana. Věříme, že se budeme postupně posouvat a zlepšovat. Chceme být připraveni na start ročníku 2. září co nejlépe,“ hodnotí situaci karlovarský trenér.

Jedenáct zápasů není určitě malé číslo, juniory čekají velmi různorodé souboje. „Myslím si, že je to dostatečně vyvážené. Je zde určitě prostor například v utkání v Chomutově, kdy se dostanou ke slovu také hráči, kteří se adaptují na juniorskou extraligu. Samozřejmě nás čekají i vysoce kvalitní výzvy v podobě souboje se Spartou a samozřejmě již zmíněný pohár hejtmana.“

Prázdniny patří samozřejmě i k hokeji. Po chvíli volna je ovšem důležité vrátit se k práci a tvrdé dřině. „Na ledě jsme byli naposled 29. června, tudíž pauza nebyla nějak fatálně dlouhá, což potvrdily i motorické výstupní testy v porovnání s ostatními akademiemi.“ Dle slov Václava Eismanna jeho svěřence tedy nebude určitě tlačit bota z kondiční stránky.

Větším problémem budou určitě odchody klíčových hráčů, ať už Dominika Rymona či Jiřího Kulicha. „Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo tým doplnit, jsou zde nějaké možnosti. Na druhou stranu je realita taková, že rozdíloví hráči jsou pod smlouvami ve svých klubech a doplňovat to jen početně nemá smysl, to už raději půjdeme do boje s hráči, kteří mají k našemu regionu vztah.“

Určitě se zde nabízí otázka ohledně situace okolo Robina Sapouška. „To se bude řešit v následujících dnech. Jestli zde zůstane, tak bude určitě v kontaktu v áčku, kde bude také vytěžovaný. My ho mezi sebou kdykoliv rádi přivítáme, ale to není v mé kompetenci,“ přiznává Eismann.

Juniory čeká úvodní přípravné utkání již ve čtvrtek 28. července na ledě Litvínova, extraliga pro ně začne domácím soubojem s Pardubicemi v pátek 2. září.

Realizační tým juniorů

Hlavní trenér: Václav Eismann
Asistenti trenéra: Jiří Parkmann, Miroslav Táborský
Trenér brankářů: Marek Zapletal
Skills kouč: Tomáš Mariška
Vedoucí týmu: Miroslav Táborský

Rozpis Extraligy juniorů

Rozpis přípravných zápasů

Fotogalerie