HC Energie Karlovy Vary

KV Arena se zavírá, klub ruší i tréninky

Výkonný výbor ČSLH rozhodl ve čtvrtek 12. března o dalším průběhu letošní sezony Chance ligy a mládežnických soutěží. Definitivní pozastavení sportovní činnosti klubu včetně tréninků pak přineslo odpolední opatření vlády o omezení aktivit nad 30 osob. KV Arena (všechny haly včetně bazénu) bude od čtvrtečního večera uzavřena, v provozu zůstává jen administrativa klubu.

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje s okamžitou platností zrušil všechny zbývající zápasy Chance ligy, mládežnických lig a rovněž soutěže žen.

Dále bylo rozhodnuto, že do Tipsport extraligy postupuje z druhé nejvyšší soutěže HC Motor České Budějovice, s nímž se energetici naposledy v jedné soutěži setkali v prvoligové sezoně 2017/2018.

Aktuální ročník nedohrají ani mládežnické celky v čele s juniorským a dorosteneckým mužstvem, obě kategorie se připravovaly na vyřazovací část.

Důvodem uvedeného rozhodnutí výkonného výboru ČSLH je minimalizace rizik spojených s šířením onemocnění COVID-19 a ochrana zdraví hráčů a dalších osob účastnících se utkání.

Klub po rozhodnutí VV ČSLH plánoval pokračovat alespoň v tréninkové činnosti, to však znemožnilo následné opatření vlády zakazující konání akcí nad 30 účastníků. Sportovní život v České republice je tím de facto přerušen.

V případě dalších změn či opatření bude klub HC Energie fanoušky informovat.