HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští gólmani na vrcholu, s kapitánem zdolali Klínovec

Zajímavou vsuvku do zaběhnutého koloritu tréninků si pro své svěřence připravil trenér gólmanů Pavel Kněžický. Místo naplánovaných výběhů tak karlovarské gólmany čekal výšlap na Klínovec, ovšem přímo po sjezdovce!

Brankáři Filip Novotný, Jan Bednář, Patrik Hamrla, Jakub Kašpar, Adam Horák a Václav Mokrý, ti všichni vyrazili v pátek ráno na nejvyšší horu Krušných hor. Pod vedením svého kouče Pavla Kněžického zdolali sjezdovku společně s kapitánem Energie Václavem Skuhravým, vedoucím mužstva Radimem Knápkem a videotrenérem Danem Kubelkou. Cesta na vrchol zabrala desetičlenné skupince asi deset minut.

„Chtěli jsme udělat nějakou změnu v tréninku, trošku kluky okysličit. Počasí nám vyšlo, bylo chladno, dobře se dýchalo, nikdo se nezranil. Myslím si, že to bylo pozitivní,“ okomentoval nezvyklý nápad trenér karlovarských gólmanů Pavel Kněžický. Ten byl spokojen s tím, jak si se sjezdovkou jeho svěřenci poradili.

„Byl jsem překvapený. Kluci byli dobře oblečení, byli na to připravení. Dali jsme to ráno na lačno, aby trošku spálili ty přebytečné tuky, co mají v sobě, jedli jsme až nahoře. Cestou trošku viděli ‘bílý myšky’, ale šlo to. Negativní reakce jsem neslyšel, takže byly jen pozitivní,“ hodnotí s úsměvem trenérská ikona Energie.




Nezvyklé zpestření přípravy si pochvaloval i talentovaný brankář Jan Bednář. „Bylo to zase trošku něco jiného, jiný pohyb než běhat pořád na ovále. Nebo být v posilovně. Bylo to pozitivní,“ řekl sedmnáctiletý talent, který vyhlíží draft do NHL. Ten se přiznal, že do hor moc nechodí, ale po pátečním výšlapu na Klínovec možná změní názor.

„Bylo to pro mě víceméně poprvé, ale musím říct, že asi začnu do hor chodit. Moc se mi to líbilo,“ ohodnotil poslední trénink tohoto týdne.

Na energetiky teď čeká dvoudenní volno, po něm už zahájí třetí týden letní přípravy, který bude opět obsahovat i dvoufázové tréninky.

Fotogalerie