HC Energie Karlovy Vary

Karneval na ledě. Trenéři s dětmi vyjeli na led v převlecích

Usměvavé děti v převlecích si s rozzářeným úsměvem na tváři užily karneval na ledě. Ten pro ně připravil trenérský štáb přípravky s pomocí mnoha rodičů. O občerstvení se postaral obchodní řetězec Globus.

Ve středu 19.2.2020 se na tréninkové ploše KV Areny uskutečnil karneval pro děti z přípravky. Pod vedením paní Blanky Jiskrové a moderátora Jakuba Jiskry se děti rozjely v 18:00 na ledovou plochu a začala jim hodina plná radostného veselí.

Ledová plocha byla rozdělena na tři pásma. A děti v různých převlecích a v maskách se podle věku odebraly na jedno z různých třech stanovišť - v každém pásmu bylo jedno. Během toho davy nadšených rodičů na ně šťastně pohlížely a foukaly gumové balónky.

Trenéři, kteří přes den chodí do práce, a pak po večerech trénují malé děti, s obrovským elánem vymysleli zábavu tím stylem, aby se bavili nejen děti, ale i rodiče, kteří s velikou hrdostí své ratolesti natáčeli. V jednom pásmu se například děti chytly oranžového kuželu a byly tlačeni na druhou stranu pásma. Po jízdě u kuželu se tetelily blahem. V dalším pásmu byl závod dvou týmů v tlačení branky a v jiném zase přehazovaná s gumovými míčky nebo souboj ve sbírání tenisových míčků.

Deset minut před koncem hodinové akce se všichni účastníci sjeli do středového kruhu a proběhlo hromadné fotografování.

„Dítě se rozhodlo pro kolektivní sport a my vybrali hokej, nyní víme, že i určitě jiným rodičům bychom doporučili tenhle sport za tenhle tým,“ říká rodič jednoho z malých hokejistů, pan Josef Zeman.

Organizátorka akce paní Blanka Jiskrová je velice spokojena s účastí rodičů na trénincích. „Čím jsou ty děti starší, tím by měli být samostatnější a myslím, že přítomnost rodiče při každým tréninku jako to někdy vídáme, není úplně nutná, ale u těch mladších dětí samozřejmě, tak je to pro ně podpora. Mamka pochválí, taťka dá pusu, jedou k nim se napít. Samozřejmě rodič s dítětem a trenérem tvoří dohromady tým, který by měl spolu vzájemně spolupracovat. Rodiče jsou pro nás partnery v přípravce.“