HC Energie Karlovy Vary

Kategorie U14 ovládla BOSPOR CUP 2019

Hráči ročníku 2006 se mezi svátky na konci minulého roku zúčastnily turnaje v dalekém Bohumíně. Turnaj probíhal v Bospor Aréně ve dnech 28. a 29.12.

Kategorie U14 vyrazila brzy ráno již v pátek 27.12. třemi mikrobusy směr Moravskoslezský kraj. Vzhledem ke vstřícnosti domácího pořadatele energetici odehráli utkání s Bosporem Bohumín (3:3) již v pátek večer. Na nedělní odpoledne měli totiž vedoucí mužstva připravené pro hráče překvapení v podobě utkání mistrovství světa U20 mezi Kazachstánem a Finskem.

V sobotu po urputném boji otočili hráči s éčkem na prsou utkání s kanadským Ted Reeve Thunders na konečných 6:3. Druhé utkání sehráli mladí energetici s Ďáblíky z Nového Jíčína, v němž bohužel v závěru ztratili slibné vedení a utkání nakonec skončilo remízou 4:4.

V neděli ráno Energie změřila síly se slovenským týmem Levy Humenné, které dopadlo výsledkem 10:2. Po obědě vyrazili hráči na již zmiňované utkání mistrovství světa, odkud si odnesli hromadu zážitků nejen z tribuny, ale i z ochozů Werk Areny, kde byl nabitý doprovodný program. Po zhlédnutí dvou třetin utkání spěchali Karlovarští zpět do místa dějiště Bospor Cupu na závěrečné vyhlášení.

Vzhledem k vyrovnanosti turnaje netušili karlovarští mladíci do poslední chvíle, jaké ocenění si z turnaje odvezou. V závěrečném duelu turnaje mezi Bosporem a kanadským výběrem potřebovali domácí zvítězit o 5 branek. Při závěrečné siréně svítil na tabuli výsledek 6:2, což znamenalo vítězství energetiků na tomto turnaji.

"Tímto bychom chtěli poděkovat organizátorům turnaje v čele s Markem Ivanem. A dále rodičům, kteří klukům odjezd na turnaj umožnili," vzkazuje realizační tým U14.

Výsledky