HC Energie Karlovy Vary

Kohout: Katastrofa. Fanouškům se chci za výkon omluvit

Karlovy Vary za sebou mají již devět zápasů, ve kterých se energetikům nepodařilo získat plný počet bodů. Proti Spartě se Energii v letošní sezoně ale vůbec nedaří. „Když Sparta přijede, tak urputně brání. My nejsme zvyklí na to, abychom se tlačili do soupeře," hodnotí hru Sparty Martin Kohout.

Martine, Sparta měla lepší start do utkání. Nepodcenili jste začátek zápasu?
Nemyslím si, že bychom podcenili začátek, akorát nám nic nešlo, nebruslily nám nohy, nechodily nám přihrávky. Sparta nás odbránila, byla lepším týmem. Celkově to byl náš nejhorší zápas v letošní sezoně.

Mohla v tom hrát roli také únava z venkovního tripu?
Podle mě to únavou nebylo. Tohle holt muselo přijít. Na tripu jsme nehráli špatně, tam nám to šlo. Dařily se nám přihrávky, jezdily nám nohy, bohužel jsme tam nedokázali uhrát body. Dnes to ale bylo strašné.

V první třetině jste hodně chybovali, co vám k výkonu v úvodním dějství řekl trenér?
Něco jsme si řekli, ale všichni jsme věděli, co je špatně. Snažili jsme se to napravit, ale jak jsem říkal, nebyl to vůbec náš zápas.

Sparta vás nepouštěla k větším šancím, byl to jediný důvod, kvůli kterému se vám nedařilo?
My jsme si žádné šance ani nedokázali vytvořit. Nebylo to přímo tak, že by nás k nim hosté nepouštěli. Nestříleli jsme, fakt to bylo špatné.


Proti Spartě se vám v letošní sezoně ještě nepodařilo zvítězit, nesedí vám její herní styl?
Když Sparta přijede, tak urputně brání. My nejsme zvyklí na to, abychom se tlačili do soupeře. Do extraligy jsme šli z pozice outsidera, takže jsme si řekli, že budeme hrát spíše na brejky a naše soupeře snad i přebruslovat. Pokud nás někdo takhle zavře, tak nemáme žádnou šanci.

V neděli vás čeká utkání s Chomutovem, což bude veledůležitá bitva…
Musíme se pořádně připravit, protože se bude v podstatě hrát o šest bodů. Když se nám podaří vyhrát, tak Chomutovu odskočíme. Pokud ne, tak jsou na nás. Musíme udělat maximum, abychom v neděli vyhráli. Momentálně je to nejdůležitější zápas, který nás čeká.

Jak těžké bude se namotivovat po tolika prohrách?
Těžké to určitě nebude. Je to zápas o všechno, což je motivace sama o sobě. Jde už jen o to, jak k tomu přistoupíme my. Doufám, že předvedeme o 1000% lepší výkon, jak proti Spartě.

Ačkoli nesete na zádech již devátý zápas bez plného bodového zisku, přišlo vás podpořit 4068 diváků. Čím byste je pozval na nedělní utkání?
V každém případě bych chtěl fanouškům poděkovat a zároveň se omluvit za hru, kterou jsme předvedli. Musela to být katastrofa. Doufám, že najdou ještě špetku důvěry v nás a přijdou nás v neděli podpořit, protože půjde opravdu o všechno. Ještě jednou bych se chtěl omluvit za dnešní výkon.

Nedávno jste podepsal novou smlouvu v Karlových Varech, bylo to snadné rozhodování?
V Energii hraji rád. Šlo jen o to, abychom se domluvili na určitých podmínkách. Na všem jsem se shodli. Tudíž jsem neměl problém s tím, abych smlouvu podepsal. Všechny kluky tu znám, stejně jako vedení. Jsem rád, že se to uskutečnilo.

Díky za rozhovor!

Související články