HC Energie Karlovy Vary

Kohout: Moc se těšíme na zápasy s fanoušky na tribunách

Energetici zahájili poslední část přípravy na sezonu, už příští týden je čekají úvodní přátelské zápasy. Na ně a na fanoušky v ochozech se těší i útočník Martin Kohout. „Doufáme, že nás přijde podpořit co nejvíc fanoušků a že budeme předvádět takové výkony, které se jim budou líbit,“ říká karlovarská čtyřiašedesátka.

Martine, máte za sebou úvodní týden přípravy. Jaký byl?
Bylo to spíš na zapracování, ale možná o něco těžší, než jsme doufali. Nebylo to ale nic, co by se nedalo zvládnout. Myslím si, že ta horší část teprve přijde příští týden.

Už jsi to naznačil, příští týden už Vás tradičně čekají každý den dvoufázové trénink...
Já jsem hlavně rád, že v programu už máme dvakrát týdně zápasy. Je nutné potrénovat, ale je to takové zpestření, protože jen dvakrát denně trénovat není úplně ono.

V týmu máte několik nových hráčů, v přípravě jsou s Vámi od hzačátku. Jak kluci zapadli do kabiny?
Úplně bez problému. Máme tu dobrý kolektiv a myslím si, že kluci nám v sezoně hodně pomůžou.

V týmu budeš patřit mezi zkušenější hráče, v Karlových Varech hraješ už dlouho. Budeš na sobě cítit větší zodpovědnost?
Já se především snažím vždycky hrát pro tým, ať je situace jaká je, ať už se hraje nahoře, nebo dole. Doufám, že letos to bude ještě lepší než minulý rok a posuneme se ještě o kousek výš.

Minulá sezona se ti osobně velice podařila. Zásluhu na tom měl i Váš útoku s Jirkou Černochem a Petrem Koblasou…
Vedení se rozhodlo, že nás tu chce mít pohromadě, za což jsme jedině rádi. Šlape nám to, tak doufám, že navážeme na to, co jsme předváděli vloni na konci sezony.

Příští týden už Vás čekají úvodní přípravné zápasy. Jak moc se na ně těšíš?
Moc! Hodně se těšíme i na to, že nás po dlouhé době přijdou podpořit i fanoušci. Doufám, že budeme předvádět takové výkony, které se jim budou líbit.