HC Energie Karlovy Vary

Kružík: Dobrá aktivita, ale musíme to ještě zjednodušit

Dlouho dotahovali, branku ale vstřelit nedokázali. Další domácí zápas, ve kterém energetici předvedli velmi kvalitní výkon a soupeře přehrávali, ale k bodu to ani tak nevedlo. Největší problém mají energetici v zakončení a to musí do dalších zápasů zlepšit, na Kladno totiž chtějí jet pro výhru.

Dane, jaký to byl zápas?
Byl to určitě zápas, protože jsme chtěli vyhrát, tyhle zápasy jsou pro nás důležité, hrajeme s týmy kolem nás. Body do tabulky, vzhledem k situaci, teď před Vánoci, kdy bude reprezentační pauza, jsou důležité. Mrzí nás to, lépe by se pak dýchalo, dneska jsme byli lepší tým.

V čem byla největší příčina bezbrankového stavu? Měli jste téměř 40 střel na bránu.
Asi jsme se tlačili málo do brány. Měli jsme tam dobré věci, málo jsme hráli v našem pásmu, většinu času jsme strávili v útočném. Zápas super, všichni měli perfektní nasazení, ale budeme si to muset zítra rozebrat a kouknout na video, tu hru v útočném pásmu zjednodušit.

Mohl byste to srovnat se zápasem s Dynamem, kdy jste také předvedli kvalitní výkon, ale také to skončilo bez bodu?
Je to tak, to jsou právě ty zápasy, které nás pak stojí body v tabulce a umístění, to nás ve finále při rozhodování může mrzet. Jak říkám, musíme si na to sednout a podívat.

Proti Dynamo byl problém hodně v předbrankovém prostoru, kde byl dnes největší problém?
Určitě Kváča chytal výborně, podržel Liberec, on jim ten zápas vyhrál. Budou mu za to hodně děkovat. Nás v tuhle chvíli trápí hlavně koncovka.

Střel na bránu jste měli opravdu hodně, přišel tam ale nějaký pokyn ke změně během zápasu?
Pokyn... Myslím, že to vidí všichni, kde nás to trápí. Je to těžké rozebírat to takhle po zápase. Musíme se na to všichni podívat a říct si k tomu své a uvidíme. Musíme to zlepšit, na Kladno totiž jedeme vyhrát.

Dlouho jste se drželi na dostřel, kdy jste se cítili nejlépe, že by to mohlo padnout?
Těch okamžiků tam bylo dost, tlačili jsme celý zápas. Měli jsme to nakloněné myslím na naši stranu a Liberec dal hned ze začátku jen jeden gól, díky čemuž se cítili lépe. Jsem rád, že nás to neodradilo a šlapali jsme až do konce. Šťastnější byli Liberečtí, ale když to zakončení zlepšíme, tak na Kladně budeme šťastnější my.

Máte už něco připraveno, jak na Kladno vyzrát?
Aktivita byla dobrá, ale myslím, že to budeme muset zjednodušit. Některé akce jsme přetahovali až moc, bylo to bez střelby, někdy jsme naopak ze zbytečných pozic, takže určitě to zjednodušit.

Související články