HC Energie Karlovy Vary

MS do 20 let: Češi padli s Německem. Kulich v 1. útoku, v brance Bednář

Mistrovství světa do 20 let v Kanadě odstartovalo. Karlovarský hokej bude mít na vrcholné akci hned dvojí zastoupení, v nominaci pro světový šampionát totiž nechybí útočník Energie Jiří Kulich a klubový odchovanec Jan Bednář.

2.12.21 | Češi padli s Německem v prodloužení

NĚMECKO – ČESKO 2:1 po prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Blank (Rutkowski, Münzenberger), 62. Blank (Dziambor, Leonhardt) – 36. Myšák (Špaček, Novák). Rozhodčí: Brander (Finsko), Holm (Švédsko) – Briganti (USA), Hofer (Německo).

26.12.21 | Reprezentace vzdorovala Kanadě, Kulich zapsal bod

ČESKO – KANADA 3:6 (3:3, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Gut (Brabenec, Kulich), 12. P. Novák (Jiříček, Ivan), 13. Svozil (Gut) – 4. McTavish, 13. Power, 20. Sebrango (Perfetti, Bedard), 29. Power (Perfetti, M. Bourque), 31. Power (McTavish, Perfetti), 54. Zellweger (Cormier, Neighbours).

Národní tým do 20 let má za sebou úvodní vystoupení na světovém šampionátu do dvaceti let. V prvním utkání na turnaji vzdoroval Kanadě zejména v úvodní třetině, nakonec však padl poměrem 3:6.

Češi sice jako první inkasovali, jenže ještě v první třetině dokázali skóre třemi góly otočit. Kanaďané ale kontrovali dvěma brankami a po 20 minutách platil stav 3:3. O výhře rozhodl pořádající tým ve druhé dvacetiminutovce, kdy dvěma góly v početní výhodě pěti proti třem definitivně zlomil český odpor. Výhru Kanady 6:3 ještě pečetil v posledním dějství Zellweger.

Ke své premiéře na MS do 20 let naskočil i karlovarský útočník Jiří Kulich. Sedmnáctiletý forvard nastoupil ve druhém útoku s Jakubem Brabencem a Michalem Gutem a byla to právě tato formace, která se v čase 07:42 postarala o vyrovnání na 1:1, asistenci u branky Michala Guta zapsal právě i Jiří Kulich.

Na střídačce zůstal na úvod turnaje karlovarský odchovanec, brankář Jan Bednář. Do souboje s Kanadou dali trenéři šanci vsetínskému Jakubu Málkovi, do druhého utkání s Německem, které je na programu už dnes v noci (začátek 01:00) by ale měl nastoupit.