HC Energie Karlovy Vary

MS do 20 let: Češi senzačně vyřadili Američany, Kulich se blýskl třemi body

Čeští hokejisté do 20 let si na MS zahrají o medaile! Ve čtvrtfinále totiž dokázali vyřadit favorizované Američany a po výhře 4:2 postupují do semifinále. K vítězství Česka výrazně přispěl karlovarský útočník Jiří Kulich, který jeden gól vstřelil a na další dva nahrál.

Lépe přitom do utkání vstoupili Američané, kteří se ve 13. minutě díky brance Cooleyho dostali do vedení. Do konce třetiny ale stihl vyrovnat Myšák a Češi do poloviny utkání zásluhou gólů Hausera a Šapovaliva získali dvougólové vedení.

To drželi až do 52. minuty, kdy Mazur v dlouhé přesilovce svého týmu po vyloučení Svozila do konce utkání snížil na rozdíl jediné branky. Američané ještě zkusili powerplay, v ní se ale do jejich prázdné klece trefil energetik Jiří Kulich, který tak pojistil český postup do semifinále.

Osmnáctiletý forvard odehrál zápas v první formaci s Jan Myšákem a Matyášem Šapovalivem. Odehrál přes 15 a půl minuty, na branku soupeře vyslal pět střel a zaznamenal již zmíněné tři body za gól a dvě nahrávky. Druhý z energetiků, brankář Jan Bednář, dnes do utkání nezasáhl.