HC Energie Karlovy Vary

Moc si reprezentační zkušenosti vážím, říká Hladonik

Sezonu si prodloužil v reprezentaci, kde stihl odehrát sedm duelů a vstřelil dokonce i jeden gól. I proto se útočník Jan Hladonik zapojil do přípravy HC Energie teprve v pondělí. Jak si užil čas strávený v národním týmu a jak se těší na novou sezonu?

Honzo, zapojil jste se do přípravy. Jaké byly ty úvodní tréninky?
V pondělí jsem začal. Začátek je vždy náročnější. Nebylo to nic, co by se nedalo zvládnout, ale trochu to cítím. Šlo vidět, že kluci už mají něco odtrénováno a jsou oproti mně napřed.

Jak jste se těšil zpět do party?
Těšil jsem se moc. Nějaké volno jsem měl, ale s kluky se delší čas neviděl. Takže jsem se těšil hlavně na ně a tu atmosféru v kabině.

Po sezoně jste neměl moc volna. Stihl jste si vůbec odpočinout?
Odpočinout jsem si určitě stihl. Mám radost, že jsem si tu sezonu mohl takto prodloužit. Následně mi vyšli trenéři vstříc a dali tři týdny volna. Takže jsem dostatečně odpočatý a už se těším na novou sezonu.

Sezonu jste si prodloužil v národním týmu. Jak jste si to užil?
Pozvánka mě hrozně překvapila. O to víc jsem si to ale užil. Vydržel jsem celkem dlouho a odehrál dost zápasů. Strašně si té možnosti a zkušenosti vážím. Ohledně nominace na mistrovství jsem byl realista. Ale každý trénink a odehraný zápas, byť jen přípravný, byl pro mě ohromným zážitkem.

Odehrál jste nakonec sedm zápasů, vstřelil dokonce i branku. Je pro vás národní tým motivací do nové sezony?
Motivace to určitě je. Nejen do další sezony, ale celkově do dalších let. Chtěl bych tam odehrát další zápasy a třeba se jednou podívat i na samotné mistrovství. Čeče (Jiří Černoch) je myslím krásným příkladem toho, že to může vyjít.

Jak vám vyhovoval herní styl finského kouče Jalonena?
Bylo to pro mě něco nového. Ale čím déle jsme tam byli, tím více si ten styl osvojili. Sedělo nám to ale dobře a jsem rád, že to přineslo i výsledky.

Vraťme se ke klubové sezoně. Pro vás jednoznačně, alespoň z hlediska bodů, nejlepší ročník. Jak byste zhodnotil tu uplynulou sezonu?
Já se chci každý rok posunout a být lepší než ten rok předtím. Takže jsem rád, že se mi to podařilo a doufám, že to půjde takhle i nadále. Věřím, že se v nadcházející sezoně zase posunu krůček dopředu a vybojuju si stabilnější místo v sestavě. A týmový cíl? Jednoznačně si chceme konečně zahrát aspoň čtvrtfinále play off.

Od nové sezony vás povede nový trenér. Už jste si společně stihli popovídat? Třeba o vaši roli?
Seznámit jsme se samozřejmě stihli. Ale tyhle věci týkající se rolí a podobně se asi začnou řešit až půjdeme na led. Nyní nás trenéři nechávají v klidu. Hlavní je kvalitně potrénovat a dobře se připravit.

Tým posílil David Kofroň, kterého znáte z předchozích angažmá. Jak jste se na něj těšil?
Těšil jsem se na něj moc. V kontaktu s ním jsem byl de facto celý rok. Takže jsme věděl, že jedná s Energií. Ptal se na různé věci ohledně fungování klubu. Jsem rád, že je tady a věřím, že nám pomůže také na ledě.

Děkuji za rozhovor.