HC Energie Karlovy Vary

Momenty víkendu: Milníky, hrdina Sičák i gól sezony

Divoký víkend plný hokeje je za námi. Dvojzápas s Kometou, respektive Vítkovicemi přinesl spoustu hokejových emocí, náročnou zkoušku pro hráče, tři body proti mistrovi a těsnou prohru s Riderou. Jaký moment nejvíce utkvěl v paměti vám?

Milníky

Dvacáté první kolo extraligy přineslo i dva významné milníky dvou karlovarských akvizic. Útočník Tomáš Rachůnek odehrál již tří stý zápas v nejvyšší soutěži, aktuálně už má na svém kontě 301 utkání s bilancí 56 gólů a 82 nahrávek. Po sté se v Tipsport extralize postavil mezi tři tyče gólman Filip Novotný.

Adept na gól sezony

Pastva pro oko hokejového diváka. Vítězná branka Jakuba Fleka v podání první útočné letky Energie proti Kometě shodila bradu nejednomu návštěvníkovi utkání a bezesporu bude aspirovat na akci sezony. Inu, posuďte sami.


Sičákův tříbodový zákrok

Neviditelný hrdina. Obránce Vladimír Sičák zachránil sobotní vítězství za tři body veledůležitým obranným zákrokem v posledních vteřinách zápasu, kdy na poslední chvíli odpálil před brněnským Muellerem. Hostující útočník by jinak střílel do prázdné brány.

První lajna řádila

O víkendu se dařilo první západočeské formaci. Hody obstarali Gríger, Flek, Rachůnek, Šenkeřík a Plutnar, kteří dohromady nasbírali dvanáct kanadských bodů.

Návštěva

Nadprůměrnou návštěvu přivítala karlovarská arena v sobotu, kdy na duel s brněnskou Kometou dorazilo skvělých 4 764 diváků. Méně si jich našlo cestu i na nedělní klání, kdy návštěva činila 3 675 diváků. V tabulce domácí návštěvnosti tak po víkendu drží Energie 11. místo s průměrem necelých čtyř tisíc fanoušků na zápas. Děkujeme!

.

Konec série

Výborných šest zápasů trvala série domácích výher. Šňůra začala v devátém kole proti Vítkovicím, paradoxně pak skončila nedělní prohrou právě s Ostravany.



Jako doma

Bývalým hráčům Energie se na "domácím" ledě dařilo. Tři asistence si připsal obránce Ondřej Němec, trefu a gólovou nahrávku pak Martin Zaťovič. Vítkovický Rastislav Dej také nezůstal pozadu, když vstřelil jednu branku.

Po divokém víkendu v desítce

V nadupané konkurenci nadále energetici statečně bojují. Po 22. kole je najdeme na desáté příčce.