HC Energie Karlovy Vary

Náhoďáci po 11 letech opět zlatí! Energetici se dodatečně stávají vítězi TELH

Dlouho se o tom šuškalo v zákulisí a nakonec se vše oficiálně potvrdilo. K dnešnímu dni se stávají energetici oficiálně vítězi Generali Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy. Jak k tomu kroku vedení Tipsport extraligy dospělo? Velmi složitým a dlouho projednávaným rozhodnutím. V Karlových Varech se tak po jedenácti letech může opět slavit!

Po sestupu Kladna a udělení postupu Českým Budějovicím se vedení Tipsport extraligy rozhodlo, že by mělo správně udělit i pohár pro vítěze nejvyšší soutěže. Rozhodování však bylo složité, dle jakého kritéria vybrat mistra? Vzhledem k rozehranému předkolu se nemohl stát mistrem vítěz základní části, na řadu tak přišly další varianty, ve kterých se právě začalo skloňovat i jméno našeho klubu.

Ve hře byly tedy jen již čtyři kluby – Karlovy Vary, Hradec Králové, Zlín a Olomouc, právě mezi těmito účastníky předkola se mělo rozhodnout, zbylých šest klubů do play-off vůbec nezasáhlo a nemohly se tak stát vítězi. Dle regulí byly tyto čtyři celky jedinými účastníky play-off a vítěz musel vzejít právě z nich. Ke smůle všech však ale přišlo předčasné ukončení soutěže za vyrovnaného stavu obou sérií. Rozhodnout dle lepšího skóre? To v play-off není podstatným ukazatelem.

Nastoupil tak krok odvozený z logiky věci. Vítězem se tradičně stává ten, který vyhraje poslední utkání sezony a dle tohoto klíče se mělo rozhodnout i letos. Zcela posledním odehraným utkáním se tak stalo druhé střetnutí série Hradce Králové a Karlových Varů, které skončilo výhrou Energie 5:3. S touto variantou přišlo vedení Českého hokeje i na závěrečnou valnou hromadu, kde byl návrh předložen všem zúčastněným. Některé celky samozřejmě protestovaly, nejčastějším důvodem bylo nasazení nízkého počtu juniorů v obou utkáních série, zcela logický krok byl ale nakonec schválen a klub HC Energie Karlovy Vary se tak stává mistrem Tipsport extraligy 2019/2020!

Z důvodu vládních opatření o omezeném shromažďování neproběhne klasické předání poháru tak, jak ho známe. Vedení Českého hokeje se rozhodlo pro korespondenční cestu a pohár bude do KV Areny doručen přes Českou poštu. Doručení očekáváme během září, oslavy tedy proběhnou před prvním domácím zápasem příští sezony.