HC Energie Karlovy Vary

Navrátilec Rachůnek: Play-off se blíží, musíme v tom pokračovat

Proti Kometě mohl trenérský štáb opět využít formaci Rachůnek – Mikúš – Flek. První jmenovaný se vrátil po více než třech týdnech a hned se zapsal mezi střelce. Jak hodnotil duel tabulkových sousedů?

„Naše zápasy bývají trochu divočejší, takže i trochu ano (smích). Vedli jsme 2:0, měli jsme ten zápas trochu uklidnit, ale ze dvou brejkových situací Brno vyrovnalo. Z toho se musíme poučit,“ říká Tomáš Rachůnek.

Energie po Spartě vyhrála nad dalším zvučným soupeřem, když po samostatných nájezdech vyzrála i nad Kometou. Parta kolem kapitána Skuhravého se tak začíná zvedat po šňůře porážek. „Play-off se blíží, toto je hodně důležité. Musíme v tom pokračovat. Kdybychom do toho šli s tolika prohrami za sebou, nebylo by to dobré. Jsme rádi, že jsme to utli.“

Rachůnek chyběl Energii přes tři týdny kvůli zranění. „Bylo to na houby, celkově ta sezona s covidem. Hodně hráčů podstoupilo několik karantén, pak přijdou zranění a je to složité, hodně těžké na psychiku. Samozřejmě se mi to sledovalo blbě,“ popisuje sledování výsledků z marodky útočník, který je dle svých slov už zdravotně v pořádku.

Při svém návratu byl ale okamžitě vidět. Na ledě strávil před dvacet minut a dokonce se gólově prosadil. V samostatných nájezdech pak navíc rozhodl o bonusovém karlovarském bodu, když šikovnou kličkou pokořil Karla Vejmelku.

Dalším nájezdovým hrdinou se stal gólman Vladislav Habal, jenž na tuto dovednostní disciplínu nahradil mezi třemi tyčemi Filipa Novotného a podruhé v řadě vychytal všechny soupeřovy střelce. „Vláďa chytal výborně i zápas před tím. Je dobré, že máme vyrovnanou gólmanskou dvojici. Je super, že takto zaskočí a vychytá nám to.“

V pátek čeká Karlovy Vary derby proti Plzni. „Těšíme se samozřejmě, ale bez těch diváků je to jiné. Má to trochu jiný náboj. Ani nevím, jestli se tomu dá říct teď derby. Budeme ale teď chtít potvrdit vítězství,“ hecuje před peprným duelem Rachůnek.

Související články